RIM - Musik, naturfoto och bussar

Alla inlägg under september 2009

Av Robert - 6 september 2009 21:14

Då var man hemma igen efter helgens golfspel som blev mycket lyckat. Och jag börjar snart tycka att det känns drygt att åka dom nästan 40 milen till Strängnäs och sen åka tillbaka. Och det är på hemresan som det känns jobbigast särskilt på sträckan Hudiksvall-Sundsvall då man inte har så långt kvar. Det som glädjer mig är att i höjd med Iggesund ska bygga en ny väg förbi själva samhället där det på vissa ställen kan bli mycket trafik och då kan jag hålla med dom som bor där att det kommer att bli skönt att slippa all tung trafik. Men vägen blir klar först om ett år så det känns att dom kunde börja bygga den lite tidigare, men ändå är det något att se fram emot. En till grej är att det troligtvis kommer att byggas en bro över Sundsvallfjärden för att på så sätt lätta trycket i stan och samtidigt kan det bli bättre luft i city. Men det kommer också, hur lång tid det kommer att ta har jag glömt bort men jag kan gissa att det kan bli om typ 5 år. Dessutom tror jag att dom som kör över bron kommer att få en fin utsikt över stan. Jag hörde tidigare om att bron som kommer att byggas kommer att bli avgiftsbelaggd men det återstår att se. 

Imorron blir det fotografering på skolan och jag fick för en tid sen en beställningstallong i brevlådan där man beställer vad man vill ha av det som fotograferas och sitter och funderar fortfarande hur jag vill ha det.

Men som sagt, det får bli imorgon och där duger det att jag berättar om vilket citat jag har och det är "Det ordnar sig", för det har det liksom alltid gjort för mig i vissa situationer.

Men nu är det dags att dra sig tillbaka och vila upp sig inför morrondagen.

Hej hej

Av Robert - 5 september 2009 18:33

Då var man klar med själva golfspelet. Lite senare blir det härlig familjemiddag. Och vad kan jag säga om själva spelet.

Det började bra (dom första nio hålen) men sedan gick det sämre. Då blev det en hel del hål där jag inte fick en enda poäng. Det är nämligen så att Strängnäs GK är uppdelad i tre slingor, blå, röd och gul. Dom första nio hålen var alltså gul slinga och resten var blå slinga. Och det var där skon klämmde. Jag riktigt hatar blå slinga för alla gånger som jag har spelat där så har det ofta slutat med låga poäng och en del bortspelade bollar. Gul slinga däremot är väldigt trevlig, min favoritslinga kan man säga. Sen finns ju den röda sligan och den bjuder på en del utmaningar och det är mycket bättre än att vara på blåa slingan.

På gul slinga fick jag ihop 14 poäng och på hatslingan fick jag bara 8 poäng, så det blev 22 poäng totalt. Jag har sjäv glömt bort vad jag fick i fjol men jag kommer ihåg att jag kom 6:a.

Och alldeles nyss fick jag även veta att i år körde vi med en A-klass och en B-klass och därför känns det kul att jag vann B-klassen. Det som jag fick i pris var ett gäng golfbollar precis som i fjol fast ett annat märke på dom. I totalplacering kom jag 6:a i år igen. Men det är ändå inget att hänga läpp för eller hur?

Men jag är ändå nöjd med min insats och framför allt var vädret på vår sida. För det är några som kommer ihåg hur vädret var förra året. Men idag blev det växlande molnighet och en del sol, så det tackar jag dom övre makterna för.

Men jag tycker ändå det kunde ha gått bättre men det får jag ändra på nästa år då vi troligtvis kommer att köra släktfejden igen, för det är riktigt roligt att spela på det sättet och som avslutas med en god middag med alla som spelade och inte kunde spela.

Som sagt så vill jag att denna tradition ska ha en fortsättning.

 Vi ses :)

Av Robert - 4 september 2009 22:05

Var är dom tänkte jag när jag stod och väntade utanför det klassrum som jag trodde att vi skulle ha småföretagande och klassråd. Och där stod jag och väntade i säkert en kvart men till slut bestämmde jag att ge upp och skulle precis gå ner till uppehållsrummet, när jag stöte ihop med min mentor. och då berättade jag för henne hur det låg till.

Hon förstod hur det känndes och tog bort min frånvaro och fick också ett nytt schema som jag hoppas ska stämma.

men förutom det fortsatte dagen utan några som helst problem. Det blev så att alla fick sluta klockan 14.00 idag och direkt när jag kom hem var det bara att sätta igång att packa för sedan skulle jag åka iväg till Strängnäs där jag ska vara med å spela släktfejden i golf. Förra året då vi lirade för allra första gången kom jag på en 6:e plats och som pris fick jag ett gäng finfina golfbollar som jag än så länge inte har använt. Så jag får hoppas att det kommer att bli bättre i år.

Så önska mig lycka till så ses vi snart igen.

Av Robert - 3 september 2009 20:57

Dagen präglades till stor del av studiebesöket på DHL i Birsta som jag och min klass ägnade dagen åt, och det var riktigt intressant att vara där. Och jag har upptäckt att torsdagarna kan vara riktigt pressade på eftermiddagen för klockan 15.30 börjar kursen i företagsekonomi och slutar 16.45 enligt schema. Och det skapar problem i och med att jag har bowlingträning 17.00 i Birsta. Men idag var det ingen lärare som kom till klassrummet där vi stod några stycken och väntade. Men efter ca 20 minuter så bestämde sig några av oss att helt enkelt gå där ifrån och jag själv lyckades få tag på en lärare som gick förbi och enligt hon var det visst något strul med den kursen eftersom det inte är bestämt än vilken som ska ha hand om undervisningen.

Men i alla fall så tyckte jag det var bra eftersom det tar tid att ta sig ut till Birsta på moppe, det kan ta upp till en kvart. I vanliga fall är det farsan som tar med mig dit ut. Men han har varit i Hudiksvall och kom hem till stan sent i eftermiddag. Men det löste sig i alla fall idag.

Det börjar dra ihop sig till Släktfejden i golf i helgen. Det är andra gången i år och man kan säga att det är en rätt ny tradition i vår familj. Tack vare den kan man säga att jag får stifta bekantskap med farsans många kusiner. Jag själv har inte en enda tråkigt nog men det är ändå jätteroligt att träffa kusinerna. Denna tävling spelas på Strängnäs gk och är verkligen en jättefin bana. Men mer om det skriver jag lite senare.

Hej hej.

Av Robert - 2 september 2009 21:15

Ja, jag tror faktiskt det är sant, förskylningen är här för imorse vaknade jag med huvudvärk och en envis snuva. Jag trodde först att det skulle gå över av sig självt när jag har stoppat i mig frukost. Inte då, så jag fick gå och leta efter en Ipren men sen visar det sig att hela paketet är borta och då förstod jag att farsan hade tagit med sig allt till Hudiksvall där han är på kickoff och är tillbaka först imorgon. Så jag fick gå med ont i huvve hela j...a dan. Och jag tyckte faktiskt att det blev värre ju längre dagen blev och lektionerna blev intensivare för jag hade information och layout först men det var inte så farligt. Det blev däremot jobbigare sista lektionen, då jag hade retorik. Och där skulle vi titta närmare på det här med kroppsspråk som vi gjorde övningar till. Det gick till så att vi skulle dela upp oss på fyra personer i olika grupper och sedan skulle vi göra pantomimer. Det är när man inte ger ifrån sig något ljud utan bara använda sig av kroppen. Men själv tycker jag att det inte gick så bra för den lilla gruppen jag var med i inte fungerade. Två av deltagarna var inte intresserade av detta utan larvade sig istället. Då fick jag bossa över dom men inte hjälpte det. Så jag ville att lektionen skulle vara över. I och för sig slutade lektionen strax efteråt men vi fick lite papper att läsa på tills på fredag.

När jag äntligen kom hem blev huvudvärken som värst så jag direkt upp på rummet och la mig i sängen. Men så tänkte jag att mamma kanske något som fungerar så jag åkte ner till henne när jag hade vilat ett litet tag, och när jag kom till henne berättade jag vilken dag jag haft och letade fram Bamyl Koffein, en superbra värktabblet med koffein som gör att den inte bara tar bort huvudvärken utan den piggar även upp.

Så när jag hade tagit en sån gick jag till soffan och sov i ungefär en timme och när jag vaknade kände jag mig betydligt bättre.

När det gäller snuvan tror jag att morgondagens nästa lektion blir perfekt för då jag ska jag badhuset och simma, för det har hänt tidigare att när jag är i bassängen så känns det bättre i näsan, i och med att det är fuktig luft i simhallen. Men jag hoppas att huvudvärken inte kommer tillbaka för då blir jag sur på mig själv. 

Det händer en rolig sak imorgon nämligen att min klass på Åkersvik ska göra ett studiebesök på DHL i Birsta. DHL är ett speditionsföretag som vi håller på och jobbar med när vi har Inköp o Varuhantering.

Men som sagt jag hoppas att jag känner mig bättre imorgon och att det inte ska uppstå några problem.

På återseende :)

Av Robert - 1 september 2009 22:25

Idag var det dags för företagsekonomi som verkar både intressant och något bra att ta med sig ut i arbetslivet. Men klassrummet var varmt, vilket gjorde att det blir lite jobbigt att befinna sig där samtidigt som det kan bli lite svårt att koncentrera sig. Det är nog säkert ett stort problem i dagens skolor, dålig ventilation som gör att man förgås när man väl sitter där inne. Även om man öppnar fönsteret så känner man ingen skillnad. Men det gick bra ändå och jag fick med mig lite hemuppgifter att jobba med hemma. 

När jag får hemuppgifter känner jag att man vill kasta sig över dom direkt, vilket jag gjorde strax efter jag hade kommit hem. Det är i och för sig bättre att jobba hemma tycker jag, och det är för att man får arbetsro vilket kan vara sällsynt i skolan. 

Och jag blev klar med dom på en dryg timme.

Men i alla fall när jag var på väg hem kände jag att gödselstanken hade försvunnit vilket var jättebra för då kan man andas igen.

Jag tycker ändå jag har haft en bra dag idag. Det började med en härlig sensommarmorgon där solen sken och värmde, men senare på dagen så blev det molnigare men värmen var kvar vilket det i normala fall inte gör annars då det oftast blåser lite mer och det känns kallare. Och inte blir det bättre när man tittar på väderprognoserna på tv där dom säger att lågtryck är på väg med mycket regn och kyligare luft. Då börjar vädret bli en aning höstaktigt, så jag får hoppas att solen ändå kan titta fram och värma, även efter den här ostadiga perioden.

Presentation


Hej och välkommen till en bussförares blogg.
Det var under 2012 som jag antog utmaningen att plugga till bussförare vid Liljaskolan i västerbottniska Vännäs, tre mil utanför Umeå. Jobbar idag inom lokaltrafiken i Sundsvall

Länkar

Fråga mig

0 besvarade frågor

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards