RIM - Musik, naturfoto och bussar

Alla inlägg under september 2009

Av Robert - 22 september 2009 17:28

Äntligen har den här dagen gått som jag har tänkt mig. Det började 8.30 med företagsekonomi, och där hade vi fått en uppgift till idag som gick ut på att välja ett företag som vi sedan skulle granska i områdena affärsidé, varor, plats med mera. Och jo då, det gick bra att göra det och det företag som jag valde var teknikmagasinet. och nog blev det som jag tänkte mig och inte behövde jag gå dit för jag har varit där flera gånger och köpt fina prylar, och jag tror att mitt bästa köp därifrån var ett par datorhögtalare med baslåda som funkar hur bra som helst. Men dom har mycket annat att erbjuda inom teknik och hobbyområdet i övrigt.


Men i alla fall efter den lilla redovisningen vi hade så fick vi lite uppgifter att göra, och som vanligt blev jag inte färdig med alla så jag har resten kvar att göra hemma. Sedan var det inte så mycket ovanligt som hände idag och nästa lektion bara sniglade sig fram. Det var så att den lektionstimmen blev en pluggtimme, det är nämligen prov på torsdag.

Men efter lunchen hände faktiskt något oväntat, nämligen att vi skulle ha svenska en timme tidigare så det var nog tur att jag gick ner till skåpet. På svenskan var det ännu mera läsning, men det var för övrigt bara några sidor som vi skulle läsa för sedan var dagen slut, i alla på Åkersvik för sedan skulle jag ha sesam, och det är en specialtimme som jag har vid sidan om. Sesam står för Sex och samlevnad och det tycker jag är roligt där man kan prata med någon som man litar på.


Nåväl dagen är än så länge inte slut än utan jag har fått en hel del andra uppgifter förutom företagsekonomin, och jag tror att jag ska ta itu med dom nu. Men jag får hoppas att det inte är något krångligt för om det inte är det går dom snabbt och smidigt att få överstökade, men det kan komma undantag vissa gånger.


En annan händelse som hände imorse var att vattnet i kranarna hemma hos mig saknade tryck, och nu fick jag veta på ST:s hemsida att det har varit en stor läcka i Granloholms centrum. Jag börjar tycka att det har blivit lite för mycket vattenläckor här hemma men nu var det i alla fall att dom hushåll som drabbades inte var hemma hos mig, för det är lite jobbigt att behöva hämta vatten ett par kilometer bort.


Men nu måste jag börja med uppgifterna och i morgon är det friluftsdag som följs av ett läkarbesök.

Vi ses

Av Robert - 21 september 2009 19:31

Hm, vad ska jag skriva idag? Jo kanske att jag fick veta vad jag fick på provet i fredags. Det blev det respektabla VG+ i betyg, och nog kände jag på mig det, för frågorna jag fick i provhäftet var en aning kluriga. Och vad kan det vara som gjorde att det gick bra trots allt. Svaret är tur (tror jag) men nog kan det vara så att jag brukar plugga och och läsa på in i det sista. Och det har oftast fungerat. I veckan kommer det att bli ett ytterligare prov i ett annat ämne och det inköp och varuhantering på torsdag. Då blir det visserligare lite mer att läsa på tills dess. Och jag får hoppas att det går bra ändå, men det får ödet avgöra.


En annan sak som kommer att hända den här veckan och det är att det kommer att bli friluftsdag på Norra berget. Och nog tycker jag att det passar att jag har en tid hos läkaren kl 13.00 Först trodde jag att det skulle bli en helt vanlig dag, och om det hade blivit det hade det blivit en kanske två lektioner som jag skulle gå misste om men nu blir det inte så. Och där vi kommer att befinna oss kanske inte ska kallas Norra berget men det är på samma höjd. Och det som vi kommer att göra där är orientering i närheten av Rygginstitutet som det kallas, och där kommer vi att vara nästan hela dagen. Och egen matsäck blir det och det blir nog alldeles säkert att det blir den traditionella macklunchen. Och man får hoppas att man blir mätt på det.


Nu måste jag ta itu med lite hemuppgifter som jag har fått.

Cya :)

Av Robert - 20 september 2009 22:30

Jag glömde visserligen att blogga i fredags och i lördags. Och jag kan säga att det berodde till stor del på att morsan hade främande och då fanns det inte tid att sitta och knappa på datorn, men nu när helgen är så gott som slut har jag tid att skriva lite och i fredags hände det en del grejer bland annat att jag hade prov i småföretagande och programforum som jag var representant i. Men det som snurrar i mitt huvud just nu är hur det gick på provet. Jag själv tyckte att det gick bra och att det blir ett hyfsat betyg, men det får jag veta senare i veckan. Och den här veckan får jag också se omjag är med i fototävlingen på Mima fotos hemsida, och tävlingen går ut på att fixa bästa omslagsbilden till gymnasie-skolkatalogen. Och man kan börja rösta den 22/9, bara så ni vet.


Och det som hände i fredags och i lördags var som sagt att mamma hade främmande, eller det kanske inte var något främmande för henne utan för mig. Det är i alla fall så att hon har träffat en ny karl på nätet och då var det så att han skulle komma hem till henne den fredagen så att jag fick träffa honom. Och jag måste säga att han var jättemysig och trevlig på alla sätt. Men middagen blev sen, för att det är inte vanligt att man äter middag vid 21.30 på kvällen, men det blev ändå jättebra. Och kvällen såg ut att bli väldigt lyckad tills det var dags för att sova, och jag brukar lite då och då lyssna på lite lugn musik innan jag sommnar för då brukar jag sommna lättare, trodde jag, för sen när jag hade stoppat undan MP3-spelaren så hörde jag konstiga ljud ifrån mammas sovrum. Och jag visste efter en stund att dom höll på med "du vet vad". Så då var det litre svårt att sova men sen blev det tyst äntligen men jag var riktigt morgontrött morgonen där på.


Lördagen blev också lyckad utan konstiga ljud från sovrummet, som tur var.

Och jag kan säga att jag haft en roligt helg trots allt, men nu måste jag gå och lägga mig för då är det måndag och man är tillbaka till allvaret igen.


Hej hej ;)

Av Robert - 17 september 2009 21:48

Ja då var man nästan framme till fredagen vilket är jätteskönt för min del och kanske för alla andra. Men först måste fredagen avklaras innan det är dags att ropa hej, bl a är det programforum på skolan som står först på dagordningen, och som efterföljs av ett prov i småföretagande. Jag får verkligen hoppas att det kommer att gå som en dans för min del men dom andra i klassen kanske det kommer att gå lite hursomhelst för, kanske för att dom inte lägger så stor vikt på skolan och gör andra saker istället. Men lyckligtvis är jag ingen sån, vilket jag har fått beröm för eftersom jag fick höga betyg förra året. Jag vill till exempel minnas att förra året bara några dagar kvar tills terminen skulle ta slut, fick jag beröm av rektorn på stående fot. Och jag försöker att det kan upprepa sig i år igen. Men det är långt kvar av detta läsår och mycket kan ända innan jag avslutat år 2 här.


Men som sagt så har jag ett knep för hur jag kan lyckas på ett prov, och det är att läsa på in i det sista så kanske det mesta sitter kvar i skallen när man väl sitter där med frågorna som man hoppas svara rätt på. Och hitils så har denna metod funkat och jag ska göra så imorgon. Sen kommer nästa lektion som är nog dagens sista dvs Svenska C (retorik). Sedan är det bara att ropa "Thank god it´s friday". En favoritfras som jag ofta använder på fredagarna. Och visst många i min närhet har också börjat med det, men det är bara några stycken som gör så.


Men mer om det skriver jag imorgon så tills dess önskar jag er en fortsatt trevlig fortsättning


Cya 

Av Robert - 16 september 2009 21:50

Ja då var onsdagen snart slut, och det är något speciellt med onsdagar eller hur? I alla fall började dagen med inköp och varuhantering, och då var det så att vår lärare inte tyckte att vi skulle börja med nåt nytt kapitel i boken eftersom det är drygt en vecka kvar tills vi ska ha prov. I och för sig tyckte jag att det var bra eftersom hon sa att vi skulle plugga hela lektionen ut, det blir bara bra om man tänker på vilket betyg man ska satsa på. Men som alla vet så blir det lite tråkigt i längden att bara sitta och stirra in i några papper efter nästan en timme. Men sen fick vi till slut gå ner och käka lunch, och lunchen bjöd på fiskgratäng med crabbfish. Och jag tycker mycket om fisk till skillnad från vissa andra som inte ens rör vid fisk, och man ska veta att fisk är något av det nyttigaste som finns och man kan göra det ännu nyttigare genom att lägga en stor salladshög på tallriken. Jag har blivit mycket bättre på att äta sallad, men det finns många i skolan som inte äter sallad till maten, bland annat ett par killar med stora muskler som inte tar sallad över huvudtaget till maten, vilket jag tycker är synd för dom går ofta på gym och då måste man äta så att orkar, men dom kanske har andra nyttigheter som dom äter. Vad det är vet jag inte, men jag hoppas dom är medvetna om att när man håller på med mycket fysisk idrott måste man äta nyttigt, men om dom inte orkar med det dom håller på med så är det inte mitt problem utan det är deras.


Men lunchen var god, och det ska den vara också vilket jag tycker att det är en självklarhet när man går i skolan.

Efter detta blev det en datakurs i information och layout, och då var det så att man skulle göra övningar i paint, vilket jag tycker att jag kan behärska, men när det gäller det mer avancerade sakerna så blir det jobbigt eftersom det här med data inte är min starka sida, till skillnad från mina klasskompisar som är riktiga dataproffs. men jag siktar åtminstone på ett godkänt i det här ämnet.


Efter den lite krångliga datalektionen var det dags för svenska C eller som jag kallar det för retorik eftersom det handlar om det, och det här med vältalighet, som retorik betyder är kanske en av mina starkare sidor. Jag tycker om att hålla tal och så vidare och det tror jag att jag kommer att ha stor nytta av i arbetslivet. Och det är så att idag skulle vi öva lite inför fredagen som vi ska ha ett litet tal i vår aula på några minuter. Och nu har jag varit där några gånger så man börjar bli van. Men det återstår att se hur det kommer att bli med det i fortsättningen, men jag tycker att det ser lovande ut.


Men nu kanske jag ska sätta mig ner och plugga, för jag har nämligen prov på fredag också.

Som sagt, sov gott så ses vi imorrn


Hej hej ;)

Av Robert - 15 september 2009 21:54

Då var tisdagen nästan avklarad, det enda som återstår är att plugga lite och sedan krypa ner i sängen. Den här tidagen har flytit på utan problem, började med småföretagande på Hedbergska som sedan följdes av inköp och varuhantering och där är det tänkt att det är prov nästa torsdag så det blir ännu mer att plugga. Men det ska jag nog kunna klara av.


Men det är en annan grej som har hänt och den grejen har jag väntat länge på. Jag tänker på min katt som har varit på vift i nästan en månad. Det började med att det ringde på min mobil och det var Monika som berättade att min låtsasbrorsa hade fångat han och stängt in honom i bilen. Och tyvärr kunde han inte köra hem med katte i bilen eftersom han är allergisk mot pälsdjur så då var jag den som kunde köra hem honom och det gjorde jag på ett litet ovanligt sätt nämligen att jag stoppade ner honom under sadeln på moppen och sedan åkt den kortaste vägen hem.

Eftersom han har varit borta så länge så var han naturligtvis jättehungrig så direkt när han kom hem kastade sig han över matskålen. Och vi är naturligtvis glada att han är tillbaka.


Och det som kanske skulle vara på sin plats är att det blir kallare ute för då vill han oftast inte gå ut men det händer att han går ut ändå och efter fem minuter så sitter han på fönsterbrädan hemma hos mig och kraffsar på rutan.

Och då är han ute efter bara en sak nämligen mat.

Han är precis som katten Gustaf, han kan äta hur mycket som helst och sedan gå och sova, nästan exakt samma vanor som Gustaf.


I morgon ska jag inte upp lika tidigt som i dag då jag klev upp 7.00 utan det blir 8.45 istället, vilket att jag har gått om tid att plugga inför provet på fredag.

cya

Av Robert - 14 september 2009 21:37

Då var man tillbaka på banan igen och ytterligare en seg väntan på nästa helg. Och vad kommer att hända den här veckan, inte något speciellt förutom på fredag då jag ska ha terminens första prov i skolan. Så igentligen borde jag inte sitta här vid datorn och surfa utan sitta och plugga men det hinner jag oftast med så här i efterhand. Och dom gånger jag har haft prov har det oftast blivit över förväntan och det får jag hoppas att det blir den här gången också.


I alla fall sitter jag och väntar på att en fototävling ska dra igång. Det handlar om att få till den bästa bilden till skolkatalogen och bilden ska vara tagen på något som repressenterar Medelpad i någon form. Jag har bland annat bidragit med en tjusig bild när jag var på Uvberget för några veckor sedan. På den bilden ser man förutom Hulitjärn även en fin vy åt väster. Men det återstår att se om det faller juryn i smaken för dom ska utse dom bästa bilderna som man sedan röstar på. Och man kan rösta på Mima fotos webb och den drar igång den 22 september så det är bara att vänta och se.


Men annars så har den här dagen bjudit på ett strålande väder och yr.no har lovat det samma i morgon med en temperatur på nära 20 grader. Men sedan så vänder det men solen kan bestå ändå, även om det kommer att bli kyligare med tiden, men det återstår att se hur det kommer att bli.

Men nu måste jag plugga, men jag finns alltid tillgänglig här på bloggen och det går att se tidigare inlägg och förutom inlägg även musik att lyssna på.


Hej svejs

Presentation


Hej och välkommen till en bussförares blogg.
Det var under 2012 som jag antog utmaningen att plugga till bussförare vid Liljaskolan i västerbottniska Vännäs, tre mil utanför Umeå. Jobbar idag inom lokaltrafiken i Sundsvall

Länkar

Fråga mig

0 besvarade frågor

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards