RIM - Musik, naturfoto och bussar

Alla inlägg under september 2009

Av Robert - 12 september 2009 23:00

Ja vad kan man säga om den här dagen. Den började med att jag som vanligt gick på min tidningsrunda som gick ganska dåligt (det var nästan inte en käft hemma) och efter det var det bara att ta det lungt som man brukar göra på lördagseftermiddagarna, sen var det lite roligt att när jag var inne på Facebook som jag är inne på varje dag, och där började en gammal kompis som jag har känt sen högstadiet att chatta med mig. Hon skrev att det var disco på Domsaga och jag visste att jag inte hade något planerat för den här kvällen så jag skrev att jag kunde komma. Och så var inte pappa och Monika hemma så det blev hamburgare på MAX. Sedan åkte jag dit. Väl där var det ganska mycket folk och flera av dom känner jag sen många år tillbaka. Väl där kunde man antingen gå till dansgolvet eller sjunga Singstar. Men jag hade jättekul på dansgolvet. Och sen var det så att det annordnades en danstävling både pardans och egen dans, och tro det eller ej så blev det två vinnare den gången och det var jag och en tjej som vann, och priset var en gratis dricka från fiket där. Och visst jag hade skitkul där. Men som alla vet så tar kvällarna fort slut och även för mig, så det var bara att bege sig ut i höstmörkret för att sedan ta sig hem. Och jag hade tagit moppen dit och jag parkerat den alldeles i närheten. Men döm om min förvåning, för när jag kom dit hade något böjt bromshandtaget och gjort en av backspeglarna lösa, trodde jag då för när jag kom hem igen skulle jag undersöka om den hade fått mer skador och det hade det. För på vänstersidan hade det bildats en hel hög av repor, och jag tänkte direkt att det kostar mycket i självrisk att återställa den (2000 kronor nämligen). Så man kan säga att den här kvällen blev rolig men dyr, så jag tvingas åka på en moppe som är skadad imorron då jag är ute på min tidningsrunda, och hur kul är det tror ni. Men jag brukar alltid säga att det årdnar sig och det får jag verkligen hoppas att det gör. 


Hej så länge

Av Robert - 11 september 2009 20:37

Då var fredagen äntligen här. Men den här helgen kommer att te sig lite annorlunda, bl a kommer jag att helt enkelt att fixa middagskäk på egen hand både idag fredag och imorgon lördag. Och det är för att både pappa och Monika inte kommer att vara hemma då, men jag klarar mig själv utan några problem och så har det vait under en lång tid, jag är nämligen bra på att roa mig själv. Och jag är inte en festkille så pappa behöva oroa sig för att så fort han inte är hemma så är det fest i huset.


Men i alla fall så dagen varit bra och jag måste fråga dig om du såg på Mittnytt och vädret där, för i så fall hade jag fel angående om att sista dagen som det är 20 grader ute hade passerat. Det är så att på tisdag kommer det bli finfint väder här med härliga 20 grader. Men det är inte bara under tisdagen som det blir finväder utan jag tror att nästan hela nästa vecka kommer att bjuda på soligt väder och hyggliga temperaturer. Men det finns rykten om att i slutet av nästa vecka kommer det att vända till mer höstbetonat. Men än så länge är det långt tills dess och också osäkert beträffande väderprognoserna, det är nämligen så att man kan nästan inte tro på prognoserna nu för tiden.


Dagen var annars rätt bra för första lektionen som skulle börja kl 10.10 var inställd så det blev lite sovmorgon. Men sedan var det klassråd och då var det så att vi behövde en ordförande och en sekreterare till detta och jag tänkte att det kunde vara något för mig så jag gick helt enkelt fram och sa att jag vill bli sekreterare och jag blev det också. Sen var det en annan sak också som behövde två repressentanter, och det var PF (programforum) och jag gick också dit och sa att jag är nyfiken på vad det är för något och jag vill testa det. Så det blev jag och en tjej som är repressentanter för PF.

Kort sagt en lyckad dag för mig alltså.


Men nu är det helg och tid att ladda batterierna inför nästa vecka.

Hej så länge :)

Av Robert - 10 september 2009 22:15

Ah vilken härlig dag. Solen sken och det var jätteskönt ute. Då passade det jättebra att jag och nästan hela skolan var på Norra Berget idag. Och vad var det vi gjorde där, jo det var en hel del aktiviteter för ettorna som vi tvåor skulle hjälpa till med. Och det var inte bara olika aktiviteter vi fick hjälpa till med utan en del fick hjälpa till med mate som serverades där. Men i alla fall så var det jag och tre andra killar som var på en station som hette "Kast med liten tändsticka". Och det gick till på följande sätt att dom som deltog blev indelade i olika grupper, och var och en i gruppen fick alltså kasta en tändsticka var och att kasta den var oftast inte det enklaste, för tog man i för hårt gick den inte långt så det gällde att ha en speciell teknik på det hela.

Men tack vare att vi skulle till Norra Berget idag var att vi skulle samlas på en plats när man kommer dit och det skulle vi göra först kl 11.00, vilket innebar sovmorgon för mig och det var ju skönt. Och vi kunde gå hem vid halv fyra tiden ungefär. Och hur kan jag sammanfatta dagen som gått? jo jag tycker att det har varit en toppen dag, vad mer kan man begära?


Fast min dag var inte slut där riktigt än, för det är ju så att jag har bowlingträning varje torsdag eftermiddag, sen var in dag slut, kan man säga. Och imorgon är det äntligen fredag.

cya :)

Av Robert - 9 september 2009 21:39

Då var man i mitten på veckan. Idag började jag 10.10 och åkte kem vid halv fem. Slutet av dagen ägnade jag åt kulturskolan som har börjat igen. Jag har en jättebra lärare där. Han heter Krister Westling och är en mycket erfaren pianist. Jag har nu gått på kulturskolan i säkert 4 år men jag har spelat piano i drygt fem år och kanske lite till. Det som vi oftast gör är att jag började ta med mig musik på CD som sedan han och jag försöker klura ut vad det är för melodi och ackord. Och det är mycket roligt att veta vad det är för ackord som spelas, och det är inte vilken musik som helst utan New Age musik men inte den sövande sorten utan med mycket mlodi och ackord och gärna lite rytmer i. Men annars så har dagen flytit på utan några större problem. Jo en sak är det och det är att jag håller på att snickra ihop en sängbotten från IKEA. Och jag är för det mesta lite händig och det finns bevis på det eftersom mitt rum består av mycket IKEA-möbler som jag helt enkelt skruvat och satt ihop själv. Den här sängbottnen som jag håller på med nu är lite svårbemästrad, bl a att det behövs både syl och stjärnskruvmejsel till detta och att man måste sticka små hål i träet och sedan skruva. Och det är där som det blir problem i och med att det oftast inte är det lättaste, det går ganska trögt att skruva dem och man blir ganska svettig efter ett tag. Och appropå det så har det idag varit över 20 grader varmt och jag tror att det är sista dagen för den här säsongen som det blir så varmt, för hösten börjar göra sig påmind med höststormar och fallande temperaturer.


Och imorron ska det bli en heldag på Norra Berget där det blir en hel del aktiviteter med ettorna på Åkersvik och då är det tänkt att vi tvåor ska bekanta oss med dom. Och sedan ska ettorna sova över på vandrarhemmet där, medan vi tvåor slipper det som tur är he he.

cya ;)

Av Robert - 8 september 2009 21:01

Då var det dags för en ny vecka. Jag hade en del att göra igår så därför kunde jag inte sitta framför datorn men nu är jag ändå här och jag kan berätta att Blogga gratis har bytt namn och utseende och kallas numera Bloggplatsen. Och igår var det dags för skolfoto och man kan säga att det var länge sen jag var med på en skolfotografering senast. Men jag tyckte att det blev bra och sen när det var dags för den egna bilden på mig själv så var jag en av dom sista att komma fram och slå sig ner framför kameran och det resulterade i att jag kom lite sent till lektionen i småföretagande. Och det är det som jag tycker knepigt att man ska ha vanliga lektioner direkt efter fotograferingen, för man kan inte rå för att man är sist i kön till fotograferingen. Men jag lyckades ändå komma ikapp. Måndagen tyckte jag började segt dls för att morgonen började med info och layout som är en datakurs, och det här med data är inte riktigt min starkaste grej.

Och nu är det tisdag som började med uppstigning kl 7.00 för 8.30 hade jag mitt individuella val och strax där efter var det inköp och varuhantering. Och den lektionen blev nog dagens segaste eftersom jag inte begrepp mig på frågorna i boken och dessutom var det svårt att lista ut svaren. Men efter många om och men blev jag till slut klar med dom.

Men imorgon börjar jag senare, närmare bestämmt kl 10.10, bättre än 8.30 tycker jag.

Och jag är också glad att solen kommer att bestå nästan hela veckan.

cya

Presentation


Hej och välkommen till en bussförares blogg.
Det var under 2012 som jag antog utmaningen att plugga till bussförare vid Liljaskolan i västerbottniska Vännäs, tre mil utanför Umeå. Jobbar idag inom lokaltrafiken i Sundsvall

Länkar

Fråga mig

0 besvarade frågor

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards