RIM - Musik, naturfoto och bussar

Alla inlägg under juni 2010

Av Robert - 19 juni 2010 22:28

Just idag har det varit mycket grejer, saker som ska till grovsoprummet, möbler som ska monteras ner och flyttas. Just idag skulle en bäddsoffa in till syrrans rum nere hos mamma (där jag så småningom kommer att bo). Och efteråt såg det rätt trevligt ut. Ett skrivbord fick vi ta bort från rummet och även en gammal ful garderob. Garderoben var lite knepig att få ut, men när den var ute ur huset var det bara att kånka upp den till grovsoporna. Sedan var det enkelt att få in den, det var bara att välta den, så gick den i bitar. En likadan garderob ska ut i grovsoprummet imorgon också, och jag tror vi kommer att göra på samma sätt där också. 


Fast syrrans rum är inte helt klart, hon ska få min lite större och snyggare garderob inne hos sig medans jag kommer att få en ny. Och hur ser det då ut i det rum jag senare kommer att husera i? Här kommer en liten lägesrapport från det.

 

Rätt stökigt är det men det kommer att se bättre ut senare. Och det är det vita skåpet som ska hivas i ut i grovsoporna. Mer bilder kommer längre fram.

Men för att återgå till syrran fick sin soffa till slut, ni ska veta att det var bökigt och farsan hjälpte som sagt till med detta. Det stora problemet var att få ut soff-åbäket ur rummet, och sedan in i hennes rum. Men vi lyckades till slut, genom att ta isär den lite grann. Men det var bökigt, det var det.


Nu över till en annan farsa, en tennisfarsa, döm själv.


Av Robert - 18 juni 2010 23:45

Nu är man efterthemma i sin hemstad igen, Sundsvall. I och för sig var det en del dimma som möte mig när jag var framme, och det beror förstås på allt regn som kommit medans jag varit borta. Bara idag ska det visst ha kommit rätt mycket regn, 30-50 millimeter närmare bestämt. Fast jag tror det kommer att bli lite sol imorgon (får se vad jag hittar på då), få hem moppen som ståt parkerad hos mamma, eventuellt skriva lite ny musik kanske, vet inte än.


Det här inlägget blir kort, och jag känner mig inte på humorhumör, snarare på musik. Hittade en chill out-låt härom dagen, Youssou N´Dour faktiskt. Får mycket minnesbilder när jag lyssnar på den här, hörde den här nog första gången strax efter att den hade kommit ut och man kunde höra den på radion. Mycket minnen alltså :,)

Av Robert - 17 juni 2010 19:48

...men inte blev spelet bättre för det. Igår blev det 24 poäng, medans idag blev det 20. Och är det utslagen jag är bra på, är det närspelet som jag är dålig på, ibland siktar jag åt helvete fel. Men jag hoppas att det tränas bort, för är det nåt en bra golfare kan så är det att sikta rätt.


Som sagt finväder idag här nere i Strängnäs, men imorgon blir det inge vidare. Och vad passar då bättre än att åka hem då, ett riktigt bilväder alltså. Några av mina kompisar har eller håller på att bli lite febriga. Då kan man säga att det är riktigt sängväder, fast kanske på söndag kan det bli lite mindre regn eller nästan inget alls.

Men om det blir dåligt väder för mig, gör jag följande:

- Musicerar

- Sover

- Läser

- Knappar på datorn

     En trött 15-åring till höger och en lite piggare 13-åring, behöver inte säga nåt mer.

 

Forbolls-VM är ju på tapeten, med vad det innebär. Nu blire lite sköna självmål under åren, och han som presenterar allt, är ju komentatorernas komentator, Arne Hegerfors.

Av Robert - 16 juni 2010 23:04

Ja, det stämmer, fast datorn och fotbollen på TV har underhållit mig ikväll. Och Uruguay vann över Sydafrika med 3-0, härligt. Men det har även varit en härlig dag idag, solen har värmt hela dagen, och det gick även bra i golfen för att vara andra rundan i år, 24 poäng. Har en till runda imorgon, hoppas att det går bättre då.


Men för att återgå till nu, ikväll. För jag är fortfarande ensam i det stora huset i Strängnäs. Farmor och farfar var visst bjudna på kalas, och farsan är ochså han borta på nåt. Mer vet jag inte.


Tror det är snart dags att ladda batterierna, är osäker på vad för starttid vi har imorgon på golfbanan, men det lär nog säkert bli mitt på dan.


Nu blire ännu mera sport.

Av Robert - 16 juni 2010 10:47

Igår tisdag, idag onsdag och imorgon torsdag kommer att vara dominerade av en enda sak, nämligen golf. Är just nu inne på min 8:e säsong, och igår var det säsongens första golfrunda, 18 hål på Strängnäs Golfklubb. Å jodå, det gick hyggligt, fast visst dök det upp utslag och inspel som jag nog vill helst glömma, men på dom flest hål lyckades jag få bollen dit jag ville, och till ett antal rimliga slag. Men var det nåt som inte vile vara med oss så var det vädret, först blev det soligt, men senare blev mer och mer moln, och då kom även kalluften. Och det var då som det började gå lite sämre.


Idag blir det också en 18-hålsrunda, och vädret är detsamma som det var när man gick ut på första tee. Får hoppas att molnen håller sig borta den här gången så man inte fryser på banan. Ytterliggare en runda på torsdag ska jag hinna med innan jag drar hem till Sundsvall igen, och då blir det förhoppningsvis lite bilkörning.

Som ni kanske märker så blir bloggen lite bildfattig, som beror på att jag sitter vid fel dator, så jag kommer inte få upp så mycket bildmaterial från golfen.

Ja, så här såg det ut på min skolavslutning år 2006, Min dåvarande musklärare Reinhold på gitarr och en ung Robert Ivnäs (15 år) på flygel. En härlig tid. Kommer inte ihåg vilken låt vi spelade, men fin var den.


Nu till dagens humorklassiker, och idag blir det ytterliggare en parodi, idag på Fame.

Av Robert - 14 juni 2010 13:00

Efter en veckas semester på Cypern är man tillbaka i hemlandet. Och resan hem var i och för sig lugn, men det fanns en baksida av den. Resan hemåt på gick under en natt, och vad gör man då? Man känner sig inte det minsta trött, man känner sig klarvaken, men när man sitter på planet börjar man till slut varva ner. Och det man försöker göra är att sova, men inte fan går det. För det första är det upplyst i hela kabinen, och för det andra är det så litet benutrymme till mig så man får bresa på benen för att det ska bli bekvämt. Och då kommer nästa problem, knäet åker ut i mittgången, och där kommer personalen med sina vagnar som helt enkelt krockar med mitt knä. Och inte ser personalen det, utan fortsätter att köra med sina förbannade vagnar i samma fart som tidigare. Jag kunde ha undvikit hela problemet genom att sitta vid nödutgången, men det går inte det heller, platserna var redan reserverade.


Men nu tänker jag inte låta hela inlägget berätta om resan dit och hem, uutan jag tänker även berätta om hur jag haft det. Cypern är riktigt härlig, och staden som vi var i hette Ayia Napa, som är känt för sitt hektiskia nattliv, för det finns hur mycket krogar, barer och nattklubbar som helst. Och visst, jag besökte en av dom under en natt, men många var så otroligt packade med folk. Men som tur var fanns det ställen som inte var lika packade. Men det var inte bara festande som stod på listan utan även att jag skulle få koppla av på stranden och vid hotellets swimmingpool. Och det var riktigt härligt måste jag säga. Och mer än så blev det inte, det blev slö-dagar som på kvällen avslutades med nån god mat, och såklart nånting gott att dricka. Hittade en skitgod cider, en engelsk som jag tyckte var inte så söt och sliskig, Strongbow hette den i alla fall. Få se om jag kanske hittar den på systemet senare i livet.


Det var det, och nu till dagens humorklassiker. Och det ska visst bli nån parodi på tv-serien Dallas. Galenskaparna står i alla fall för den.

Av Robert - 4 juni 2010 09:00

Nu tar jag lite semester från bloggandet i och med att jag far iväg utomlands, men när jag är tillbaka och har tillgång till internet, slänger jag upp ett inlägg, med en humorklassiker och lite berättande om resan. Så därför vill jag passa på att önska mina läsare en trevlig fortsättning ;-)

   

Av Robert - 3 juni 2010 23:30

Imorgon bär det av mot Medelhavet och Cypern, så lite resfeber har man ju. Men förut var det mycket nervositet i samband med en lång resa nånstans långt bort, varför vet jag inte. Men en sak är säker och det är att jag så småningom har lyckats hantera den, vilket gjort att det blivit lite mindre nervositet. 


Men idag har det varit som vanligt skola, men det var min sista skoldag för det här skolåret, och även sista dagen som jag tillbringar på Åkersvik, för till hösten kommer allt vara klart med nya lokaler i Hedbergska skolan en stenkast ifrån Åkersvik. Många har varit emot det beslutet, men sen i slutet på april har beslutet ståt fast. Och jag tror att allt kommer att gå bra, även om vi kommer att vara i en mycket större byggnad. 

Idag har det varit lite slutbetyg, och det var på Näthandel B som jag fick mitt. Och det blev VG i slutbetyg.

Fast imorse var det tänkt att vi skulle på Naturkunskapen, se en film. Men det kom inga fler från klassen, det var bara jag som var där, så vi sket helt enkelt i det. 


Och under dagen har jag gått och funderat på det här med UF-företag, som vi tvåor kommer att troligtvis syssla med till hösten. Jag har redan fått en idé, och det är att syssla med försäljning av rogivande musik, från ett förlag om jag har känt till länge, och då är det att bli så kallad återförsäljare. Jag hade mejlat tidigare med en fundering om såkallad F-skattesedel behövs för att bli återförsäljare till det företaget. Och idag hade jag ringt till förlaget eftersom jag inte fått nåt svar via mejl. Hon som jag pratade med skulle kolla med VDn, och en stund senare hörde jag på min röstbrevlåda, att möjligheterna är goda för ett sådant sammarbete. Så jag ser ljust på framtiden.


Det var den dagen, nu som avslutning på det hela innan jag åker, blir det några humorklassiker. Det blir sport den här gången av Galenskaparna, mycket nöje.



Presentation


Hej och välkommen till en bussförares blogg.
Det var under 2012 som jag antog utmaningen att plugga till bussförare vid Liljaskolan i västerbottniska Vännäs, tre mil utanför Umeå. Jobbar idag inom lokaltrafiken i Sundsvall

Länkar

Fråga mig

0 besvarade frågor

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23
24
25
26 27
28 29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards