RIM - Musik, naturfoto och bussar

Alla inlägg under maj 2010

Av Robert - 8 maj 2010 00:30

Just den här kvällen hade jag tänkt prata med flickvännen om hur jag känner, och hur jag resonerar inför framtiden. Jag var förberedd på det värsta, och medans jag berättade att jag ville ta en paus, kunde till slut inte känslorna hållas tillbaka hos både mig och flickvännen. Rakt in i hjärtat gick det, och det som jag gjorde var helt och hållet mot min natur, jag avskyr verkligen att göra människor ledsna. Jag vill vara den medmänniska jag är, hjälpa mina kompisar till exempel. Nu gjorde jag tvärt om, kanske inte mot henne men jag gjorde i alla fall mig en tjänst, och när man har fått tala ut känns det mycket bättre efter ett tag, och så blev det för mig, men skuldkänslorna kommer att finnas kvar en tid efteråt.

  

Man brukar säga att tiden brukar läka sår, frågan är om det kommer att bli så för henne, jag vill absolut inte att hon ska lida. Det vore det värsta av allt, som jag verkligen inte vill att det ska hända. Men en sak är säker, vänskapen kommer att finnas kvar mellan oss, vi kommer fortsätta umgås som goda vänner, så kommer det att bli.


Och i det här inlägget hade jag tänkt att inte visa en humorklassiker, utan det blir musik den här gången, av och med Björn Afzelius och låten "Tusen Bitar"

Av Robert - 6 maj 2010 22:15

Veckans längsta dag avklarad, rätt hektisk även när jag hade rast. Skulle hämta en skinjacka åt farsan, men kom för tidigt. Den var helt enkelt inte klar. Gör nästa grej, ska beställa hemleverans åt mitt nya skrivbord. Men väl där, säger dom "kvitto obligatoriskt", och var är kvittot då? jo i pappas plånbok, och plånboken är med honom i Enköping. Så jag får helt enkelt vänta tills han kommer hem till mig på fredag (imorgon). Först då kan jag göra det, och jackan ska jag hämta imorgon då den förhoppningsvis är klar.

 

Men det har inte bara varit lite bakslag, utan också lite sega lektioner. Till exempel Näthandel, jag känner att det skulle kunna vara bra om vi hade en till lärare i datasalen, för många av oss fattar inte riktigt hur man gör en egen hemsida. Man får vänta länge innan vår lärare har tid med en själv, drygt att sitta och vänta när man kan göra annat, som att gå in på Facebook, men det får vi inte göra, har liksom inget att roa oss med medan vi väntar. Men det är väl sånt man får ta.


Eftersom det är snart helg, tänkte jag bjuda på lite mer humor idag, så idag kör jag humorklassiker x3 idag. Njut ;)

  

 


Av Robert - 5 maj 2010 22:00

Vilket betyder att imorgon är det veckans längsta dag, 8.30-16.20, lång som tusan, men men, det har gått bra förut. Dagen började i alla fall med ett långt möte som jag skulle vara med på, som elevskyddsombud. Det blev mycket lyssnande om arbetsmiljön på skolan, och det har som på många andra skolor dykt upp problem när det gäller detta. Ventilation som inte fungerar som den ska, ljudisolering som inte når upp till förväntningarna. Men i slutet på möte passade jag på att, helt enkelt ifrågasätta varför vi elever måste använda möbler som är helt oacceptabla. Eftersom jag är rätt lång, lider jag mer än andra. För stolarna som finns är obekväma och hårda, och går helt enkelt inte att anpassa till elevens behov. Och det vare många som höll med mig om. 

  

När mötet var klart, vare lunchdags, följt av Info & Layout. Innan svenska-lektionen började hade jag tid över att ta det lite lugnt, varva ner och andas ut. För under morgonen hade jag haft en envis huvudvärk, men den lilla lugna stunden gjorde att jag kände mig något klarare i huvudet, passade på att lyssna på lite avslappningsmusik. Mitt under den rasten, kom min rektor fram till mig och berömde mig för hur det går i skolan. Han är väldigt nöjd med hur det går för mig. Det var för övrigt hans idé att jag skulle bli elevskyddsombud, vilket han hade rätt i.


Imorgon som sagt, längsta dagen på veckan. Men innan dess lite skön nattsömn. Och när solen har gått ner, så blir det lite humor, dagens humorklassiker blir precis som igår, ett klipp från Nile City 105,6.

 

Av Robert - 4 maj 2010 21:27

Fyra dagar kvar till helgen brukar en del säga när det är tisdag, tisdag är ändå lika lång som måndag, fast den känns lite kortare, men jag hade en dryg morgon. Vi i klassen som skulle ha retorik först på dan, men kom det nån lärare, nähä du. Vi stod och väntade i en kvart innan vi gav upp. Detta gjorde att jag fick en håltimme, men för vissa som går samhälle, fick en ännu större håltimme. Skitdrygt, tyckte vi, och vi blev lite fundersam över att ingen hade sagt nåt, inte ens ett meddelande på dörren. Så vi fick inget veta om det skulle bli nån retorik den morgonen. 

  

Och som jag skrev igår att jag ser tveksamt på framtiden, så fortsatte mina funderingar och grubblerier. Detta gjorde att jag fick ångest, som varade nästan hela dagen. Och som sedan kom tillbaka på kvällen, som sedan utvecklades till en huvudvärk. Men mamma har bra tabletter mot detta, så jag tog en innan jag åkte hem till mig. 


Men var det nåt som gjorde att jag kunde sluta tänka på det var att jag hade min körlektion idag på eftermiddagen. Nu känner jag att det börjar gå framåt med körkortet, får mer självförtroende om jag gör saker och ting bra, som idag. 


Det var tisdagen det, nu till dagens humorklassiker.

Av Robert - 3 maj 2010 22:30

Nu har farsan åkt till det nya jobbet i Enköping, och jag försöker förbereda mig mentalt inför vad som komma skall. Känner på mig att det kommer att bli en del omställningar inför det, flytt till mamma och andra förändringar. Men när de kommer till flytt så kommer det att dröja en litet tag till. Men jag kan glädja mig åt att han kommer hem till Sundsvall till helgen.


Idag har jag undanstökat ett prov och en redovisning på min affärspresentation. När vi i klassen hade gjort våra redovisningar, blev dom direkt betygssatta, och sen fick var och en av oss ett betygssamtal med våran lärare, när det var min tur stod mungiporna på henne upp. Hon gav mig bara bra kritik, och betyget var det högsta. Jag gjorde allting rätt enligt hon.


Men det har även dykt upp en del orosmoln den senaste tiden, det gäller mitt förhållande med min flickvän. Jag tror det var under slutet av förra månaden som jag fick en annan syn på henne. Jag känner inte igen henne, de känns om att hon har blivit mentalt förändrad än när vi hade precis träffats. Så nu är jag väldigt tveksam till om vårt förhållande kommer att fortsätta. Naturligtvis kan jag känna att hon riktigt tycker om mig (kramar mig hårt vissa gånger), men om man ska vara ett fungerande par, så måste båda två känna att man har tycke för varandra, så är det bara. Man kan bara inte leva i en lögn, det är det värsta som finns. Och vissa gånger känns det som att allt jag gör blir fel, att det jag gör när vi är tillsammans, gör att hon inte blir nöjd. 

Så jag ser tveksamt på framtiden när det kommer till det ämnet.


Men nu tänker jag sluta prata om det, nu blir det lite humor i form av dagens humorklassiker.

 

Av Robert - 1 maj 2010 17:30

Ny månad alltså, och jag trodde det skulle vara varmare i luften än vad det är nu. Men jag fick känna på värme igår kväll, fick se en stor brasa i närheten av Svartvik. Å va härligt det var, men jag märkte sedan när jag skulle ut idag, att min jacka luktar rök, inge bra. Får tvätta den så att lukten går bort. Men jag hade en härlig kväll igår, utan fylla och bråk som på andra ställen. Värst var det i Skåne, där jag hört att över 100 svenskar blev utkastade från Helsingör i Danmark, och fick ta färjan tillbaka till Helsingborg. I Helsingör startade alla ett stort bråk, och fortsatte bråka på färjan. Fy fasen, skulle nog inte ha velat suttit i samma båt som dom. Eller befinna sig i Skåne över huvud taget, nä här hemma i Sundsvall har det varit rätt lugnt, vi är lugna här i Norrland, eller har jag fel?

  

Men tyvärr utsatte jag mig själv för lite lidande i form av att jag skulle ta bussen hem, och stod och väntade på att bussen från Njurunda skulle komma. Jag fick fasen i mig stå i en timme innan den kom, och under den tiden hade det till och med börjat spöregna. Så när den äntligen kom, var det när att föraren inte såg mig, men stannade ändå, fick stå och vifta som en tok för att skulle få syn på mig. Tycker bussarna borde utrustas med kanske en värmekamera eller extralysen för att över huvud taget få syn på väntande passagerare. 

    

Men jag kan även berätta att under april har det slagits ett besöksrekord här på bloggen, för under den här månaden har det varit 154 st unika besökare här, vilket är rekord. Ska vi försöka slå det under den här månaden? man kan alltid försöka. 


Nu till dagens humorklassiker, från Nile City 105,6.

Presentation


Hej och välkommen till en bussförares blogg.
Det var under 2012 som jag antog utmaningen att plugga till bussförare vid Liljaskolan i västerbottniska Vännäs, tre mil utanför Umeå. Jobbar idag inom lokaltrafiken i Sundsvall

Länkar

Fråga mig

0 besvarade frågor

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards