RIM - Musik, naturfoto och bussar

Alla inlägg under maj 2010

Av Robert - 20 maj 2010 23:45

Så skulle man sammanfatta SVT Plus, då Sverker Olofsson slutar. Efter 23 långa år lämnar han programledar-posten, och tar sig an härnäst ett debatt-program i SVT. Programmet startade 1987, och har letts ända från starten av Sverker. Nästa torsdag av Plus kommer helt och hållet att vara ett minnesprogram över Plus historia, i en timme. 

Så här har det sett ut genom åren:

  

Programmet har gett ett nytt ord i svenska ordlistan, "sverka". Men det har även lett till att vissa komiker gjort rätt träffsäkra parodier på just Plus-Sverker, titta här:


Det är Johan Rheborg och Robert Gustafsson som är med i det klippet som är hämtat från Tv-serien "Percy Tårar" från 1996.

Nästa klipp är hämtat från "Dubbat" som gick under 2008, där dom helt enkelt dubbar personerna i klippet, det blir rätt roligt. Här med Micke Tornving och Alex Kantsjö.

 

Innan Plus drog igång våren 1988 kunde trailern se ut såhär: Uppmaningen löd "skriv till Plus".

Av Robert - 19 maj 2010 22:45

Den här kvällen är en stor kväll, det är nämligen så att alla treor tar sin student. Dagen började på torget för den traditionella mösspåtagningen. Ikväll såg det ut så här vid Sundsvalls stadshus

    

Det var mycket folk där och dom här bilderna togs vid 22-tiden ikväll. Mycket folk var där och väntade på att bli insläppta, då dörrarna skulle öppna vid just kl 22. Men det drog ut på tiden och studenterna kom in först lite senare. 


Jag hade tänkt se om jag kanske skulle känna igen, och visst var det några stycken som man hejjade på och önskade en trevlig kväll.

Men allt skedde under bevakning av bland annat polisen som cirkulerade runt stadshuset. Många av dom som fanns på plats hade med all sannolikhet förfestat på en annan plats. En person fick höras av polisen, som man kan se nedan.

Men jag som tyvärr har gått om ett år, och är 91:a, får vänta tills nästa år. Lite ångest får man ibland när man tänker efter. Men jag tyckte ändå att det var en bra idé att få se vad som eventuellt komma skall. Det är nog första gången jag sett en sådan fest på nära håll.


Men men, jag tycker ändå att det är ingen fara, jag kan vänta.

Under tiden kommer här en humorklassiker, ännu en gång med Galenskaparna.

Av Robert - 18 maj 2010 22:30

Det börjar märkas att år 2 börjar gå mot sitt slut, nu är det helt plötsligt bråttom med att hinna med prov och andra uppgifter. Under två veckor ska två prov vara gjorda. Sitter med en pappersbunt som jag ska läsa på. Det ena provet har jag om en vecka, det är rätt mycket som ska bankas in i skallen. Ett annat prov är också på tur, i bild. Och då är det en massa konstiga ord som har att göra med bild. Till exempel vad betyder kroki, symmetri, stilleben, kitsch och patina. En hel del massa svåra ord är det. 

Men innan jag fick den här bunten att läsa på, så var det lite annat som jag fick reda på. Innan hade jag gjort ett prov i projekt och företagande, och det började med att var och en av oss fick gå in i ett separat rum. Det första som mötte mig var en glad min på vår lärare. Han frågade "hur tror du det gick?", och jag som inte brukar ha så stora förväntningar svarade "VG". Sen visade han mig pappren. Till min förvåning, hade jag lyckats samla ihop 45 poäng av 50 möjliga, lika med MVG, en total överraskning. Senare berättade han att det finns lite uppgifter som ännu inte är färdigställt, så slutbetyget får vänta.


Vi fick sluta tidigare idag för efter den lektionen, blev det inga fler. Så dagen började tidigt och slutade tidigt, kl 14 faktiskt. Och eftersom det var så fint väder kunde jag inte motstå att ta en tur med moppen. Fast regnet hänger i luften, men än så länge har det inte dykt upp varken regn eller åska, det är säsong för det. 


Men det som det alltid är säsong på är gamla roliga humorklipp, här kommer dagens humorklassiker, av och med Galenskaparna.

Av Robert - 17 maj 2010 22:15

Förhållandet är slut, så blev det nu ikväll. Fast på min sida var det ändå bestämt ett tag innan jag samlade mod och gjorde slut. Hjärtat gick på högvarv inne i mig, när jag förberedde mig. Men efteråt så kom en lättnad, för jag tyckte inte att det här relationen gick åt rätt håll. Det var kanske dags att göra det, att avsluta allt. 

Tungt var det i alla fall, och inte var det inte roligt att se, när hon senare bröt ihop. Men som tur är fanns det kompisar i närheten till henne, som kunde ge tröst. 

Jag vill absolut inte att hon ska lida ensam, utan att stöd fanns i närheten. Jag vill bara hennes bästa, men som det såg ut nu, var det nog mitt bästa som gick före. Men det gjorde ont att se allt, med tanke på att jag ogillar att göra människor ledsna. Helt och hållet mot min natur.

Men det blev ändå fem månader, det började en höstdag i november ifjol. Enligt henne "klickade det till" när hon såg mig. Nu är dom här månaderna över, och det har varit en härlig tid som jag nu lämnar bakom mig, och som jag blickar tillbaka på. 


En tung kväll alltså, och då känns det inte riktigt rätt med att jag ska lägga upp en humorklassiker. Det får jag göra i nästa inlägg. Men lite skön musik kan jag lägga upp ändå, det blir Secret Garden den här gången, Hymn to Hope.


Av Robert - 16 maj 2010 16:00

En rätt så fin helg är avklarad, och nu är också farsan och Monica gifta. Och själva brölloppet blev lyckat, utan kyrka. Nej, vi var på ett litet slott i Sörmland, Södertuna slott var det. Akten hade vi i ett stängt rum med cirka 15-20 gäster. Och fint blev det.

Farsan och Monica framför vigselförättaren


När det var avklarat, väntade en tre-rätters middag. Men strax innan vigseln var klar, blev det lite Champagne.

Middagen var jättegod, och som höll på långt in på kvällen. Men jag orkade inte sitta alför länge så jag gick till rummet, för där fanns ju trådlöst internet.


Nu när jag sitter och skriver detta inlägg är jag på väg hem, och om tur är finns det trådlöst internet även här, så resan kommer inte bli så tråkig. 


Så får det bli, och nu till dagens humorklassiker. Den här gången med Galenskaparna, och hur dom gestaltar bergsbestigning.

Av Robert - 13 maj 2010 12:15

Nu under den här helgen kommer det vara dåligt med uppdatering på den här bloggen eftersom jag är bortrest till på söndag. Men när jag är hemma igen lovar jag att slänga upp ett inlägg här. Och förhoppningsvis med lite bilder från helgen. Nu befinner jag mig i Strängnäs, och sedan bär det i väg till Södertuna. Som jag har sagt tidigare varför jag är här, är att pappa ska gift sig. Och det kommer det att bli under fredagen.


Men medans ni väntar på nästa inlägg, kommer här några humorklassiker

Mycket nöje



Av Robert - 11 maj 2010 22:15

Känns som det är nästan helg fast det är bara tisdag, jag går bara i skolan imorgon sen är man ledig resten av veckan. Och under helgen bär det av till Strängnäs, där Pappa och Monica ska gifta sig, fast inte i själva Strängnäs, utan en bit därifrån (lovar att ta med mig kameran). Och under den här kvällen har jag nästan lärt mig att knyta en slipsknut. Och därför vill jag tacka mina kompisar på retoriken, där en av dom demonstrerade hur man gör en sådan. Hade en ovanligt rolig retorik-lektion på morgonen. En skulle visa hur man bäst borstar tänderna. Åh gud va vi skrattade, så roligt har vi nog aldrig haft. Hon som gjorde själva demonstrationen behövde nån hon kunde göra det på (hon kunde heller inte hålla sig för skratt), roligt var det i alla fall.


Senare på dagen var det dags för trafikskolan, och det gick ganska bra med den. Nästa har jag redan klockan åtta imorgon bitti. Sen blir det en lång väntan på nästa, som inte är förrän den 21 juni. Trafikskolan är så fullbokad så det är inte sant, hoppas att det blir återbud under vissa dagar.


Och nu till dagens humorklassiker, och som jag sade tidigare om det här med slipsar så vet nog allt Percy Nilegård hur man gör en slipsknut, men att sedan se till att den ser bra ut, det har han nog inte varit bra på (man ser tydligt att det ligger en stor vit fläck mitt på den). Men det han ska göra är att visa hur man väljer tunnelbanelinje i Stockholm, och vad dom olika färgerna betyder.

 

Av Robert - 10 maj 2010 22:00

Nja, jag hade tänkt slänga in ett inlägg i helgen, men inte då. Hade inget blogghumör, men idag tänkte jag skriva ner lite, det har hänt en kul sak, och det är att mitt nya skrivbord har kommit till där jag kommer att flytta senare i framtiden. Jag var också ensam hemma, så jag kunde vara för mig själv. Dom som levererade bordet var "Teckenspråkscentralen" och det var två stycken som kom med det. Och en av gubbarna var döv, men jag fick veta innan att han hade lätt att läsa munrörelser, och jag var dessutom förberedd med ett litet anteckningsblock om det skulle bli problem. Men icke, det gick ur bra som helst. Skrivbordet kom på plats där jag ville ha det, så jag är jättenöjd.

  

Sen var mamma inte på topp när hon fick se den. Hon bara sade "det är ju ett jätte-schabrak som du har slagit till på" och menade att det inte kommer att få plats. Vad hon inte vet är att jag har en väl uttänkt plan på det hela, så hon behöver inte lägga sig i hur det kommer att bli, jag stänger helt enkelt bara av när hon kommer och klagar, så jag får gång på gång säga att läget är under kontroll. Jag har stenkoll på hur det kommer att bli.


Det är kväll, så jag avslutar med dagens humorklassiker, och låter nästa dag gry under tiden. Imorgon blire trafikskolan och ett prov som jag har pluggat stenhårt till.

Nu till humorklassikern, och idag är det Percy Nilegård som gästar bloggen. Percy är känd för att vara riktigt jävla dryg, har en stor haka och tänker bara på sig själv.

Ha det ;)

Presentation


Hej och välkommen till en bussförares blogg.
Det var under 2012 som jag antog utmaningen att plugga till bussförare vid Liljaskolan i västerbottniska Vännäs, tre mil utanför Umeå. Jobbar idag inom lokaltrafiken i Sundsvall

Länkar

Fråga mig

0 besvarade frågor

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards