RIM - Musik, naturfoto och bussar

Alla inlägg under april 2010

Av Robert - 17 april 2010 23:45

Igår var det som sagt fredag, och den började mycket tidigare än för mina kompisar. Jag hade nämligen ett utvecklingssamtal, och under det samtalet kollade jag, mamma och min mentor igenom lite papper. Och var var det för papper, jo bland annat mina tidigare slutebetyg på kurser som jag har avslutat, och på det andra hur mycket frånvaro jag hade. Jag kan säga att när man såg på dom, äre bara att tacka och bocka. 6 MVG:n bland annat, och nästan full närvaro på lektionerna. Så såg det ut bland annat. Men sen pratade vi igenom det som drabbat mig under mitt liv. Dåliga fötter som gör ont så in i bomben, en kronisk tarmsjukdom och lite till. Så man kan säga att i skolan har jag lyckats, men när det gäller kroppen har jag haft otur, riktig otur.

Men har man nåt som det går bra för, kan man kompensera detta, vilket jag tycker är bra. Jag gillar skolan mycket och tycker att den är jätterolig.

Men det som också kan vara roligt att titta på är vädret, så här får ni ytterliggare en prognos.

Och den här sträcker sig till den 26 april som ni säkert ser. Och nu när jag sitter och skriver detta, är det lördag, och imorse var det en del som fick lite snöfall, men där jag bor som är nära kusten blev det mest som regn, vilket är mycker bättre än snö så här års, så jag får hoppas att det antingen blir regn eller regnblandad snö.


Men nu fortsätter helgen, och lite humor ska jag bjuda på idag också, den här gången blir det Martin Soneby igen.


Mycket nöje

Av Robert - 15 april 2010 21:41

Jo, det kan man lungt säga, under den här veckan har det blivit mycket skolarbete hemma, så jag hade helt enkelt inte tid igår att skriva ett inlägg och ge en väderprognos. Men det blir det ändring på nu, vad jag kan säga om vädret är att det blir ett aprilväder. Och inte minst det som varit på tapeten idag. Att ett vulkanutbrott på Island ställer in flygtrafiken i landet.

I Rapport 19.30, pratade man om just det, askmolnet och allt flyg som ställts in.

Och det kanske låter lite löjligt att ställa in flyget bara för ett litet moln, men egentligen innehåller det här så kallade askmolnet små partiklar av sten och till och med glas. Och när dom åker in i flygplansmotorer blir det farligt nästan. Motorerna kommer att slås ut vilket är katastrofalt illa. Så jag förstår meteorologerna som sitter och följer allt detta, ta det säkra före det osäkra. Men själv behöver jag inte oroa mig för det, jag behöver inte flyga. men i alla fall som jag sa kommer det att bli aprilväder, vilket man kan se på den är prognosen.

Under nästa vecka kan det till och med bli snö, vilket är helt normalt för den här månaden eller? Kommer nog att ställa in moppeturerna om det skulle bli kallare och kanske lite snöigt. Men det återstår att se om dom har rätt eller inte, det är inte alltid dom har det.


Men jag måste berätta att det skolarbete jag höll på med igår (satt hela kvällen med skolarbete). Jag lyckades göra klart två skrivuppgifter och förbereda ett tal som jag skulle vara med på retoriken idag. Och jodå, det gick alldeless utmärkt, vi skulle pressentera talare och slutligen avtacka dom. Våra tal skulle antingen handla om person eller en plats. Och jag valde en plats, och apssande nog valde jag en plats som ligger mig extra varmt om hjärtat, nämligen Sveriges egen semesterö, Gotland. Under hela mitt liv har jag varit där under sommrarna. Det är så att min farmor och farfar ägde ett hus på den sydvästra delen av ön, och då känns det extra roligt att veta att min familj har varit sommargotländningar i över 40 år. Men som sagt allt lyckades jag göra, vilket känns som ett rekord i skolarbete. Nu när dem är äntligen gjorda kan jag fokusera på det som kommer härnäst, nämligen prov och en redovisning som jag behöver både plugga till och läsa på inför, härligt.


Och nu tänker jag avsluta detta inlägg, men inte med en musikvideo. Utan ett humorklipp tänker jag visa den här gången. Den här gången är det busen själv som kommer på nya sporter, hans namn är Martin Soneby.


Mycket nöje ;)

Av Robert - 13 april 2010 20:11

Som rubriken lyder så fortsätter vädret i sin nuvarande form som tidigare, precis som jag sa igår. Och det var som sagt idag jag skulle till körskolan för andra gången. Men det blev ingen backning den här gången, utan jag och min körskolelärare övade på det som jag gjorde förra gången. Och han sade till mig gåg på gång "släpp upp kopplingen lååååångsammt, och tryck inte ner kopplingen när du svänger". Jag är lite rädd för att få motorstopp när man är på en för hög växel men nu tror jag att jag har blivit av med den rädslan, lite. Men det som var dåligt med allt ihopa var när jag var klar med körningen och jag skulle boka nästa åk. Och eftersom jag har så långa dagar i skolan så är bara torsdagar och kanske fredagar dom bästa dagarna för det. Och eftersom jag har så fullspäckat schema så blir nästa körning inte föränn i maj, gud va dåligt, och det är för en enda orsak och det är att körskolan jag är på är näst intill fullbokad. Men dem dagar jag har bokat för körning har jag dubbla lektioner så man kommer ikapp. Och i väntan på körkortet blir det tills vidare den här som får bli mitt fordon:

 

Just det, moppen, min käraste ägodel. Och jag får hoppas att den här inte krånglar, men jag vet att märket på den här är ett kvalitetsmärke, och då kan jag vara lugn. Men jag är hur sugen som helst på körkortet. Jag får nöja mig med att köra med pappa i väntan på körlektionerna. 


Men det som jag inte behöver vänta på är såklart väderprognoserna, här kommer en färsk sådan:

Och som ni ser om man jämför med gårdagens så blir det ingen snö på söndag men lite regnblandad snö kan komma i alla fall.


Du som läsare har kanske märkt att det har hänt lite saker här på bloggen, kände för att ändra toppbilden, så efter lite fixande blev jag slutligen nöjd.


Och jag avslutar detta inlägg med ännu en rockklassiker, den här gången med "Skid Row"


Cya


Av Robert - 12 april 2010 22:47

Det är säkert inte många som missat att solen har lyst hela dagen, hur härligt som helst för alla soldyrkare där ute. Jag tycker att det är kanon att vi äntligen fått lite sol och värme över oss. Och då passade jag på att njuta lite extra av den. Men för det mesta har jag varit inomhus, skolan har kommit igång igen efter lovet, och jag får hoppas att det kommer att gå fort. Men det är en sak till som jag inte får glömma. Körskolan kallar på mig imorgon, min andra lektion. Tycker att det ska bli spännande och samtidigt lite nervöst, eftersom den här gången ska jag hålla på å backa, vilket inte alltid är det lättaste. Men det är bara att tänka positivt, vara lugn, inte hetsa upp sig och köra som vanligt.

Solen sken idag, till allas stora lycka och glädje, men frågan är hur länge det kommer att vara så här varmt och soligt. Ja till helgen kommer det tydligen bli mer svalare och ostadigare. Hoppas att dom har fel.

Solen ja, det kommer att bli samma väder imorgon också, det sa dom på TV ikväll. Men det jag tänker på först nu är hur länge det kommer att bli så här fint väder? Och mycket riktigt, till helgen ska det bli både kallare och ostadigare. Det kan man se på den här prognosen.

Prognosen förutspår att det kommer bli snöfall på söndag, men då kanske det mesta blir som blötsnö, för hur kan det komma ren snö när det är 5 plusgrader, knappast. Men prognoserna kommer att bli uppdaterade så till imorgon får ni en ny sådan. Men solen kommer att lysa från en nästan klarblå himmel imorgon, de är i alla fall säkert.


Och slutligen kan jag komma med passande låt, nu när det är så här soligt. Det är "Katrina ande the Waves" med "Walkin on Sunshine".


Enjoy


Av Robert - 11 april 2010 21:28

Det sa bara swisch och sen var det här påsklovet slut, kan knappt tro att det är skola imorgon, men så är det. och skolan kommer vara lite mer tomare än vad det var före lovet, och det beror på att treorna ska ut på APU, medans vi andra får vara kvar. Nå ja, det skadar inte, det blir visserligen inte lika mycket folk i lokalarena. Vilket vissa gånger kan vara skönt. Men jag har som så många andra i min klass att vi är kompis med några av treorna, och då käns det lite mer tommare. Och nu får jag se om lärarnas teorier stämmer, att det kommer att gå undan efter påsklovet. Man känner först att det kanske inte alls stämmer, men senare när maj är slut så erkänner man det. Lite konstigt i och för sig men nåt måste man hålla med om.


Men än så länge är det fortfarande april, och min absoluta favvomånad är just april, och det är för två saker. Dels är det min födelsedag 24 april och att våren brukar göra sig påmind, och med det lite vårkänslor. Jag har redan fått dom, eftersom man kan rulla ut moppen, den går för övrigt jättebra när man har kört med den lite. Vädret var strålande bra, och då passade jag på att ta en lång sväng med den, efter en liten stund bakom ratten i pappas sällskap = övningskörning.

Börjar bli lite nervös inför tisdagen, då blir det träning på att backa, och det är inte det lättaste. Jag kan lägga till att jag är utbildad truckförare, och på den kursen för ett par år sen, fick vi lära oss hur viktigt det är att veta var hjulen är, så att man kan planera hur man ska bära sig åt när man rattar in trucken, tänker främst på svängpunkten. Och vet man var den är så blir styrningen av trucken en lätt match. 

Nu är det i och för sig skillnad på en bil, en bil har inte lika snäv svängradie som en truck, men lite lär man sig ändå.


Som sagt skola imorgon, och det fina vädret fortsätter. Senaste väderprognos från yr.no kommer här.

Jag kan lova att den här långtidsprognosen blir osäkrare ju längre fram man visar, så förmodligen är nästa tisdags prognos osäker. Yr.no uppdaterar prognoserna varje dag, så snöblandat regn på tisdag stämmer nog inte. Men måndagen ser lovande ut, men då sitter man i och för sig i skolbänken och blir rastlös när man ser solen. Jag tycker skolan borde kunna de dagar då det är soligt ute, ha undervisningen ute. Jag menar, hur bra är det med inlärning, solljus och frisk luft på samma gång. Det skulle kunna bli en bra kombination, vem vet.


Och som avslutning blir det ännu en rockklassiker här på bloggen, a good one


Ha det ;)

Av Robert - 8 april 2010 23:45

Då var det torsdag igen och lovet som jag tycker är jättehärligt börjar tyvärr lida mot sitt slut, men lärarna på skolan säger att tiden efter påsklovet går rätt fort och sedan är det sommarlov, får se om det stämmer. Men annars så har regnet fallit idag över stan. Var är du vårsol och varför finns du inte när man som bäst behöver dig? Ingen aning men nånstans ovanför dom tjocka gråa molnen finns solen, det är bara när vår vän högtrycket kommer som man får se dig, och ett sådant kommer faktiskt in över oss lagom till helgen, men att det fortsätter när skolan har börjat igen. Hm, kunde det inte ha kommit tidigare, då skulle nog alla bli glada. Men vi får nog hålla ut ett tag till. 

Men trots att regnet har fallit lite grann har jag ändå varit ute för andra dagen i radoch kört lite moppe, fortfarande lite kallt är det men efter ett tag så känner man inte den mera. Men det känns mycket skönare om det är en värmande vårsol, aja, den kommer så småning om. Förresten här kommer väderprognosen från yr.no.

Men det som jag och älsklingen har gjort idag var att vi var på jakt efter en present som vi tänker ge bort till en kompis till oss båda som har flyttat in i en egen lägenhet och som därför kommer att ha en liten inflyttningsfest, och vi hittade några trevliga saker som vi fick lite idéer ifrån. Och allt fick vi ifrån Åhléns, man behöver inte gå till avancerade butiker för att hitta bra flyttpresenter. Tur för oss, vi hade inte räknat med att gå långt till "Rummet" som är en sådan speciell butik som riktar sig design och inredning. Och eftersom det är design som finns där lär det vara höga priser på prylarna som finns där. Men vi slog till på det som vi tyckte var passande och med lite tips från dom som jobbade där, så vi vill tacka Åhléns kunniga personal som hjälpte oss med det. 


Nu återstår det bara för mig att önska en trevlig fortsättning


Ha det gott ;) 

Av Robert - 7 april 2010 20:30

Som jag berättade igår om att jag ska börja med körlektion idag stämmer korrekt, för idag tog jag mitt första steg mot körkortet. Det började med att jag fick anmäla mig körskolan, och bara ett kort ögonblick senare var jag och min körskollärare på väg mot bilen. Det var en Volvo som jag skulle ratta, och till min förvåning gick det utan problem att ta sig in i bilen, vilket ibland inte kan vara självklart för min del eftersom jag är väldigt lång. Men det gick, och när vi satt där gick hon och jag igenom vad vi skulle göra. Jag berättade att den enda bil som jag har sutit bakom ratten i är pappas Peugeot 307, så lite annorlunda var det när det gäller området där pedalerna sitter, men hon hade full förståelse. Men efter att vi hade kört lite grann så började jag kunna var exempelvis dragläget satt, så det löste sig.

Och det tog som sagt 40 minuter innan vi var tvungna att köra tillbaka till körskolan. Därefter så skulle jag boka nästa gång det var dgs för ännu en lektion, och det blir på tisdag eftermiddag.

Så här härligt såg det ut för bara ett par dar sen. Det är sånt här väder som är behagligast att köra moppe i. Men enligt yr.no ska det bli sådant väder i helgen, bara att hålla tummarna alltså.


Sedan var det bara att åka hem igen, och pappa kunde köra hem mig för han skulle hem och möta upp mäklaren som ska sälja huset som jag bor i just nu. Men då kunde jag göra det som jag har längtat till länge. Och då pratar jag om moppen som just idag skulle ut. Batteriet var färdigladdat så det enda jag fick göra rent mekaniskt var just att montera in batteriet. 

Därefter var det sanningens minut kommen, så efter ett par sega försök att få igång den så gick det till slut. Det som jag skulle göra först var att tanka den, och därefter kunde jag ta en längre tur. Och det kändes riktigt härligt att få koma igång, men det var lite kyligt, tror att det var högst 4 grader varmt i luften. Men jag var förberedd på det så jag klädde på mig min allra tjockaste jacka som jag normalt sett använder på vintern, det kändes som att det var lite vinterkyla medans jag körde.


Men det kommer dröja innan det är nogolunda behagligt i luften så jag kan ta på mig min normala vårjacka, det kan du se här nere för här kommer en uppdaterad långtidsprognos från yr.no, och som ni ser lägger jag upp väderprognoser rätt ofta. Ska lägga upp sådana prognoser varje dag, det är bara att hålla utkik.


Nu en av dom vackraste och mest kända kärleksballaderna genom tiderna inom svensk musik, här har ni Björn Afzelius. Och som ni kan se är det en del kända ansikten som är med i denna video.


Enjoy ;)


Av Robert - 6 april 2010 14:05

Jag tror att det är så, för igår såg jag förhoppningsvis dom sista snöflingorna komma från skyn. Det var i och för sig blötsnö men ändå, det kom en hel del att det till slut stannade kvar på asfalten. Inge bra, för när det hade slutat kändes det som att det var åter januari. Men jag får hoppas att yr.no har rätt,för det kommer att vara några dagar med nederbörd, men det blir mest som regn, temperaturen kommer att ligga mellan 5-10 plusgarder. 10-dygnsprognosen kommer här, eller som dom kallar det, langtidsvarsel.

Men idag kommer det vara mest mulet, som tur är inge mer snö. För moppe-säsongen känns åter igen långt borta. Och appropå det, transsportstyrelsen hade beslutat i fjol att ett nytt moppe-körkort skulle man ta innan man kan ge sig ut i trafiken. Och jag var och ansökte om det för en tid sen, och imorse kom en avi från postterminalen här i Sundsvall. Så när jag har den i handen, moppen är försäkrad och att det är lite mildare väder är det bara att ge sig ut å köra.


Och jag fick även veta att farsan har skrivit in mig på körskolan, för det här med körkort för personbil ska jag också ta. Jag har varit ute och övningskört med farsan i över ett år nu. Och nu äre som sagt klart, jag kommer att gå min första körlektion till mötes i morgon. Det känns verkligen spännande för min del, men också lite skönt att jag äntligen ska få komma igång. Det som jag har märkt på skolan är att mina jämnåriga kompisar har tagit körkort, en efter en. 


Men det händer imorgon, och medans ni väntar på hur det har gått så varför inte lysna på lite go rock från 1985, den här gången är det Brian Adams och låten "Run to You".


Vi hörs.


Presentation


Hej och välkommen till en bussförares blogg.
Det var under 2012 som jag antog utmaningen att plugga till bussförare vid Liljaskolan i västerbottniska Vännäs, tre mil utanför Umeå. Jobbar idag inom lokaltrafiken i Sundsvall

Länkar

Fråga mig

0 besvarade frågor

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards