RIM - Musik, naturfoto och bussar

Alla inlägg den 7 april 2010

Av Robert - 7 april 2010 20:30

Som jag berättade igår om att jag ska börja med körlektion idag stämmer korrekt, för idag tog jag mitt första steg mot körkortet. Det började med att jag fick anmäla mig körskolan, och bara ett kort ögonblick senare var jag och min körskollärare på väg mot bilen. Det var en Volvo som jag skulle ratta, och till min förvåning gick det utan problem att ta sig in i bilen, vilket ibland inte kan vara självklart för min del eftersom jag är väldigt lång. Men det gick, och när vi satt där gick hon och jag igenom vad vi skulle göra. Jag berättade att den enda bil som jag har sutit bakom ratten i är pappas Peugeot 307, så lite annorlunda var det när det gäller området där pedalerna sitter, men hon hade full förståelse. Men efter att vi hade kört lite grann så började jag kunna var exempelvis dragläget satt, så det löste sig.

Och det tog som sagt 40 minuter innan vi var tvungna att köra tillbaka till körskolan. Därefter så skulle jag boka nästa gång det var dgs för ännu en lektion, och det blir på tisdag eftermiddag.

Så här härligt såg det ut för bara ett par dar sen. Det är sånt här väder som är behagligast att köra moppe i. Men enligt yr.no ska det bli sådant väder i helgen, bara att hålla tummarna alltså.


Sedan var det bara att åka hem igen, och pappa kunde köra hem mig för han skulle hem och möta upp mäklaren som ska sälja huset som jag bor i just nu. Men då kunde jag göra det som jag har längtat till länge. Och då pratar jag om moppen som just idag skulle ut. Batteriet var färdigladdat så det enda jag fick göra rent mekaniskt var just att montera in batteriet. 

Därefter var det sanningens minut kommen, så efter ett par sega försök att få igång den så gick det till slut. Det som jag skulle göra först var att tanka den, och därefter kunde jag ta en längre tur. Och det kändes riktigt härligt att få koma igång, men det var lite kyligt, tror att det var högst 4 grader varmt i luften. Men jag var förberedd på det så jag klädde på mig min allra tjockaste jacka som jag normalt sett använder på vintern, det kändes som att det var lite vinterkyla medans jag körde.


Men det kommer dröja innan det är nogolunda behagligt i luften så jag kan ta på mig min normala vårjacka, det kan du se här nere för här kommer en uppdaterad långtidsprognos från yr.no, och som ni ser lägger jag upp väderprognoser rätt ofta. Ska lägga upp sådana prognoser varje dag, det är bara att hålla utkik.


Nu en av dom vackraste och mest kända kärleksballaderna genom tiderna inom svensk musik, här har ni Björn Afzelius. Och som ni kan se är det en del kända ansikten som är med i denna video.


Enjoy ;)


Presentation


Hej och välkommen till en bussförares blogg.
Det var under 2012 som jag antog utmaningen att plugga till bussförare vid Liljaskolan i västerbottniska Vännäs, tre mil utanför Umeå. Jobbar idag inom lokaltrafiken i Sundsvall

Länkar

Fråga mig

0 besvarade frågor

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards