RIM - Musik, naturfoto och bussar

Alla inlägg den 11 april 2010

Av Robert - 11 april 2010 21:28

Det sa bara swisch och sen var det här påsklovet slut, kan knappt tro att det är skola imorgon, men så är det. och skolan kommer vara lite mer tomare än vad det var före lovet, och det beror på att treorna ska ut på APU, medans vi andra får vara kvar. Nå ja, det skadar inte, det blir visserligen inte lika mycket folk i lokalarena. Vilket vissa gånger kan vara skönt. Men jag har som så många andra i min klass att vi är kompis med några av treorna, och då käns det lite mer tommare. Och nu får jag se om lärarnas teorier stämmer, att det kommer att gå undan efter påsklovet. Man känner först att det kanske inte alls stämmer, men senare när maj är slut så erkänner man det. Lite konstigt i och för sig men nåt måste man hålla med om.


Men än så länge är det fortfarande april, och min absoluta favvomånad är just april, och det är för två saker. Dels är det min födelsedag 24 april och att våren brukar göra sig påmind, och med det lite vårkänslor. Jag har redan fått dom, eftersom man kan rulla ut moppen, den går för övrigt jättebra när man har kört med den lite. Vädret var strålande bra, och då passade jag på att ta en lång sväng med den, efter en liten stund bakom ratten i pappas sällskap = övningskörning.

Börjar bli lite nervös inför tisdagen, då blir det träning på att backa, och det är inte det lättaste. Jag kan lägga till att jag är utbildad truckförare, och på den kursen för ett par år sen, fick vi lära oss hur viktigt det är att veta var hjulen är, så att man kan planera hur man ska bära sig åt när man rattar in trucken, tänker främst på svängpunkten. Och vet man var den är så blir styrningen av trucken en lätt match. 

Nu är det i och för sig skillnad på en bil, en bil har inte lika snäv svängradie som en truck, men lite lär man sig ändå.


Som sagt skola imorgon, och det fina vädret fortsätter. Senaste väderprognos från yr.no kommer här.

Jag kan lova att den här långtidsprognosen blir osäkrare ju längre fram man visar, så förmodligen är nästa tisdags prognos osäker. Yr.no uppdaterar prognoserna varje dag, så snöblandat regn på tisdag stämmer nog inte. Men måndagen ser lovande ut, men då sitter man i och för sig i skolbänken och blir rastlös när man ser solen. Jag tycker skolan borde kunna de dagar då det är soligt ute, ha undervisningen ute. Jag menar, hur bra är det med inlärning, solljus och frisk luft på samma gång. Det skulle kunna bli en bra kombination, vem vet.


Och som avslutning blir det ännu en rockklassiker här på bloggen, a good one


Ha det ;)

Presentation


Hej och välkommen till en bussförares blogg.
Det var under 2012 som jag antog utmaningen att plugga till bussförare vid Liljaskolan i västerbottniska Vännäs, tre mil utanför Umeå. Jobbar idag inom lokaltrafiken i Sundsvall

Länkar

Fråga mig

0 besvarade frågor

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards