RIM - Musik, naturfoto och bussar

Alla inlägg under oktober 2009

Av Robert - 7 oktober 2009 22:11

Det är ett av dom saker jag har åstadkommit idag. Reportaget är äntligen klart efter en tids redigering och omskrivning, och för er som vet var det reportaget innehåller så kan jag säga att det är SVTs regionala nyhetsprogram i Västernorrland och Jämtland. Jag tänker såklart på Mittnytt som jag gjorde ett litet besök hos i fredags. Och innan det var klart att jag skulle göra ett litet besök där visste jag inte riktigt vad jag jag skulle skriva om, men nu är jag klar med det.


Och nu till en annan sak, nämligen att jag har fått genomlida ännu en lektion i Inköp och varuhantering, och den här gången var det läxförhör och vad kan jag säga om det. Frågorna klarade jag med nästan bravu, men när det var dom här tabellerna där man räknar ut pålägg och mellanskillnad körde jag nästan fast direkt men när det var att räkna ut moms på en del varor gick det snabbt.

När det var klart skulle vi lära oss att räkna på speciella räknesnurror som en del inköpare använder sig av. Först gick det lite trögt att förstå sig på hur man bär sig åt men till slut kunde jag begripa mig på hur det var man gjorde, sen återstår hur mycket man kommer ihåg.


Men när den lektionen var slut var det Svenska C som stod på tur. Då fick jag veta att vi inte behövde gå till ett klassrum för att få höra vad vi skulle göra. Istället fick vi gå och jobba med reportaget, och eftersom jag hade mitt jobb hemma så åkte jag hem direkt och började jobba.

Jag hade kulturskolan senare kl 16.00 och jag kom hem vid två-tiden och jag hade lite tid på mig att kunna avsluta jobbet innan jag var tvungen att åka iväg, och jag lyckades kunna slutföra jobbet så nu har jag ett jobb undanstökat.


Men än så länge är det inte helt finito än. Det återstår lite jobb kvar innan det är dags för APU efter höstlovet.


Nu lite musik av One More Time. Cya



Av Robert - 6 oktober 2009 22:15

Oj då! Har tisdagen redan gått? Då är det snart mitten på veckan alltså eller?

Hur som helst så kan man säga att den här dagen började bra, det var nämligen så att det inte blev någon företagsekonomi i morse. Och det betydde att jag fick sova lite längre på morgonen, bra va?

Men senare blev det mer jobbigt tycker jag, för att jag tycker som så många andra att en del lektioner tar bokstavligen musten ur en, och då syftar jag på Inköp och varuhantering som jag tycker är väldigt seg, och samtidigt fattar man nästan inte nåt. Och när vi skulle ha genomgång som jag inte riktigt var med på så blev saken nästan ännu värre.


Det var en hel del uppgifter som jag inte blev klok på, och inget får man höra heller. Men nu är det så att man nästan har fått en andra chans. Det är så att vi ska sitta och ha läxförhör på samma ställe. Men nu får jag ju tid att sitta och läsa på, som tur är.


Men den här dagen blev bättre för jag åkte sedan efter skolan till det ställe där jag ska göra min APU på. Jag skulle träffa chefen på stället för att han skulle skriva under ett papper om jag får göra min APU hos dom, och han och jag har blivit nästan kompisar eftersom jag har praktiserat och sommarjobbat där några gånger, så man börjar känna varenda en av personalen och det är naturligtvis ett stort plus, och jag får komma dit igen.


Efter det hela skulle jag åka ut till Birsta till El-giganten, för jag var som sagt ute efter en ny mobil. Och jag hade spanat efter en sådan som troligtvis kommr att passa mig och mina behov.

Innan jag begav mig dit ut så satt jag framför datorn för att kolla lagerstatus, och där stod det att den skulle finnas i lager. Men när jag kom dit var den inte det, men det var kanske ändå tur för det fanns ett till ställe där jag ville kolla, och det blev SIBA.

Och där fanns den och jag fick den också lite billigare dessutom, men den som jag hade innan ska jag behålla som reserv men den ligger numera i en låda.

Den nya mobilen då? Jo det är en Sony Eriksson och gör ju bra prylar, men det var en sak som jag inte förstog mig på var batteriluckan, och den öppnade man på något konstigt sätt, tro mig.

Men den nya mobilen har bluetooth, 2 megapixelkamera och musikspelare. Mycket bättre än den förra som jag har haft i tre år, imponerande eller hur? Till skillnad från andra mobiler som inte håller i mer än ett år.


Det har varit ganska kallt idag men soligt, och det ser faktiskt ut att hålla i sig resten av veckan men det blir fortfarande kyligt. Titta gärna in på yr.no för mer info, det är en jättebra vädersajt.

Nu måste jag plugga lite.

Cya

Av Robert - 5 oktober 2009 17:51

Måndag igen, (suck) vad ska man säga? Annars har jag haft en slö helg, det är nämligen så att jag inte är ute och säljer tidningar längre. Ibland är det skönt att kan få sova ut på mornarna och inte ha en massa krav på sig, men samtidigt känns helgerna tråkigare än förut och så känndes det just den här helgen. Det var morsans vecka den här gången och hon hade sin nya kille på besök och det är jätteroligt såklart. Jag tänkte på fredagen att det här kommer att bli en skön helg utan krav och kunna sova ut. Men det var på det viset att morsan skulle på fest på skolan där hon jobbar och där skulle hon och hennes arbetskammarater avtacka några stycken som skulle gå i pension, men hon hade löst det på det viset att hon åkte på fest medans jag, syrran och Janne (han heter nämligen så) skulle käka pizza som hon hade ringt och beställt i förväg och när pizzagubben väl kom vid 20.15 snåret så fick vi våra pizzor och han åkte tillbaka där han nu jobbade, trodde vi. För när han skulle därifrån körde han någon konstig väg och så hamnade han i diket, så han dök upp en stund senare och sa att han behövde någon stark typ som kunde skjuta upp hans bil ur diket, och det fick bli Janne som fick gå ut. Senare kom Janne tillbaka och sa att det var ett riktigt djupt dike som han hade hamnat i så han kunde inte klara av det utan fick beställa bärgningsbil dit. Men pizzorna var ätliga.


Senare nästa dag ville jag ut till Birsta och på vägen dit såg jag var pizzagubben hade kört i diket och det var stora spår efter det och dom kommer att ligga kvar där länge men vi fortsatte till IKEA för jag hade en skrivbordsstol som jag inte var nöjd med som skulle tillbaka och mamma och Janne skulle dit dom med. Och när man lämmnar tillbaka en vara så är det en speciell disk man ska stå vid, och det var så att det var lite folk där men jag fick nästan vänta i 25 minuter på att komma fram och när jag kommer fram äntligen förklarade jag varför jag inte var nöjd med stolen och nästan direkt frågar hon bakaom disken om jag ville ha pengarna tillbaka eller presentkort och jag ville ha pengarna tillbaka och då fick jag det.


Senare var jag där inne på IKEA och letade fram en ny stol och efter en stunds letande hittade jag den. Det blev nästan samma fast med högre rygg och med gungfunktion. Jag fick 379 kr tillbaka och den nya stolen kostade nästan 700 vilket betydde att jag fick lägga ut några hundra lappar till. Jag hade tur för när jag kom till ta själv lagret fanns det bara två ex kvar. Snacka om turdag för mig.


Och jag tror att imorgon ska jag ut dit igen fast den är gången är det el-giganten. Jag är nämligen på jakt efter en ny mobil, och idag har jag äntligen fått mitt lönebesked så det kommer att ligga en hel del pengar på kontot och då åker jag dit ut

Av Robert - 2 oktober 2009 17:08

Den här veckan har varit skön, och det är för att den har gått rätt smidigt att gå igenom. Jag har visserligen inte bloggat på flera dar men nu har jag tid med det. På företagsekonomin blev det kalkyler som vi jobbade med och jag fattade galoppen nästan direkt. Och efter det tror jag att jag vet vad jag är bra på, och det är nog kalkyler och tabeller. Men annars så har det inte varit bara det utan en del andra kurser och nog börjar jag bli trött på att räkna, för på en lektion skulle vi beräkna omsättningshastighet och det var jag nog inte så bra på, men jag lyckades göra färdigt dom som jag skulle göra och jag var helt slut i huvve. Så jag kommer att få det tufft att gå igenom sådana uppgifter i fortsättningen. Men nu vill jag inte tänka på det för jag har en del andra saker att gå igenom bland annat det som jag har i hemuppgift. Jag har både i Företagsekonomi och Småföretagande och det är sånt som jag inte har hunnit med att göra på den vanliga skoltiden, för jobbar man inte klart med detta är det tur att man får göra det hemma.


Men nu måste jag berätta förutom att det är första helgen när jag inte längre är ute och säljer tidningar, så var det nu i eftermiddags som jag skulle göra ett studiebesök på SVT här i Sundsvall. Och när jag var klar i skolan vid två-tiden så ringde jag min kontakt på SVT, som för övrigt är Hans Lindblom, och han sa att det är bara att åka dit. Och det tog ungefär tio minuter att ta sig dit. Väl där fick jag en rundtur i TV-huset och han berättade för mig hur allt fungerar och jag fick också prova att sitta i programmledarstolen i studion, men jag var där också där för att göra ett reportage till skolan så då fick jag en hemuppgift undanstökad. Och jag var nog där i nästan en timme och när han hade visat klart fick jag gå runt och ta lite bilder. Jag fick även en bild på mig själv när jag sitter i studion.


Här kommer lite bilder därifrån.


Trevlig helg ;)


 

Redaktionen


 

I studion


 

En ganska stökig studio. Det som syns är bl a inredning från tiden då Eftersnack fanns

men även lite annat bråte.

I studion finns totalt 4 kameror.


Presentation


Hej och välkommen till en bussförares blogg.
Det var under 2012 som jag antog utmaningen att plugga till bussförare vid Liljaskolan i västerbottniska Vännäs, tre mil utanför Umeå. Jobbar idag inom lokaltrafiken i Sundsvall

Länkar

Fråga mig

0 besvarade frågor

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards