RIM - Musik, naturfoto och bussar

Alla inlägg den 31 juli 2011

Av Robert - 31 juli 2011 23:17

Klockan var 01.20 när så slutligen Visby och Gotland för den här gången, försvann in i dimbankarna och M/S Gotland styrde kosan mot Nynäshamn. Och just den här resan var lite speciell för nu var det första gången jag fick köra ombord på en färja. Men det är inte mycket som krävs för att man ska klara av det. Ramperna ombord är väl tilltagna och breda och gör därför lastning och lossning enkel, även för den som är ovan bakom ratten.


Ett dimmigt Gotland och Visby försvinner långsammt in i dimman, vi ses snart igen, Gotland.


Att åka Gotlandsfärja är ungefär som att sitta i ett stort fordon i tre timmar, bara det att man kan röra sig ombord, gå ut på däck eller ta sig nåt att äta. För dom som åkt finlandsfärja men inte gotlandsfärja så kan jag berätta att det är en mycket stor skillnad mellan dom båda. Att resa mellan Gotland och fastlandet tar som sagt tre timmar, och därför saknas det hytter, och vill man promt ha en hytt, så är det ingen man ligger och sover i, nej det är ungefär som en tågkupé, med två soffor med plats för fyra personer. Och eftersom det går fort idag jämfört med hur lång tid det tog förr, då överfarten med dom större och långsammare färjorna tog hela fem timmar, så kallas färjorna också för snabbfärjor. Vill man roa sig så kan jag berätta att dom möjligheterna är små, det är ingen partybåt som du sätter dig på, utan du roar dig stillsamt, genom att kanske titta på film, surfa eller bara ta igen dig.

 

Eftersom det var en nattur som jag och mitt sällskap åkte med, var det tyst, men inte behagligt tyst ombord. Det som hördes i början var det obligatoriska

"Säkerhet Ombord" som visades på skärmarna, tillsammans med några ilskna hundar i salongen bredvid och ledsna barn som försöker få sin vila, som inte ville vara alltför tystna. Och inte var det lätt att få en blund när hela salongen låter samtidigt som när alla lampor står tända. Nej, sova blev det först när man var framme i Strängnäs klockan sex på morgonen, två timmar efter att båten angjort Nynäshamn.

 

En resa är till ända, och när jag ändå pratar gotlandsfärja, att köra en gotlandsfärja är en av dom 99 saker man måste göra innan man dör, det vet Erik och Mackan.


Titta bara

Presentation


Hej och välkommen till en bussförares blogg.
Det var under 2012 som jag antog utmaningen att plugga till bussförare vid Liljaskolan i västerbottniska Vännäs, tre mil utanför Umeå. Jobbar idag inom lokaltrafiken i Sundsvall

Länkar

Fråga mig

0 besvarade frågor

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards