RIM - Musik, naturfoto och bussar

Alla inlägg under oktober 2010

Av Robert - 8 oktober 2010 23:45

Efter en ganska kort skoldag så kunde jag till slut ge mig ut till det ställe jag skulle till, nämligen mediamarkt. Och där skulle jag köpa en så kallad mini PC, en bärbar dator som är hälften så stor som en vanlig laptop, se bild nedan.

  

Den till vänster i bild är den jag köpte idag, och den på andra sidan är min tidigare, och direkt när man kom hem så var det bara att installera och överföra lite musik och bilder bland annat. För den kommer att bli den dator jag kommer att använda mest. Min tidigare dator kommer att bli stationär och används när till exempel jag behöver göra nåt i studion, vid ett skolarbete eller bankärende. 


Den nya datorn fungerar rätt bra, är utrustad med nya Windows 7 starter, som är anpassad för just mini datorer. Fast en dum detalj finns i datorn och det är att det inte går att ändra skrivbordsbild, hur man än vrider och vänder på det så går det bara inte, det är det enda fel som finns och som verkligen irriterar. Det blir ju liksom tråkigt i längden att ha samma bild länge. Förstår bara inte hur Microsoft har tänkt.


Men vissa funktioner fungerar utan problem, som bland annat musikspelaren, webbläsare osv. Och framför allt när det gäller webbläsaren så behöver jag inte sätta in ett närverks-kort i datorn varje gång man ska ut på internet, jättebra. Och inte minst så är hela datorn kompakt.


Så får det bli, nu till datorer som verkligen floppade, inslaget kommer från SVT PLUS.


Av Robert - 7 oktober 2010 23:10

Som sagt besöktes Stockholm av hela Handelsprogrammet måndag och tisdag, och jag kan säga att det har varit en trevlig och intressant resa, och skolan hade hyrt en dubbeldäckare som skulle tas oss ner, både el och internet fanns ombord. 


Och boendet var ett vandrarhem i form av en tjusig skuta (af Chapman) som var nyrenoverad och bekväm. Väl i Stockholm passade jag på att utforska stan på mitt lilla sätt, utrustad med kamera gick jag i stan och fotade som en turist, sen finns det sådana som är värre, tro mig.


Höjdpunkten på resan var såklart museerna som skulle besökas så som Kungliga myntkabinettet och Hallwylska musseet, och att besöka platser som man har strävat efter. Här kommer det lite bilder från resans gång.

 

             

Det var också under resan som har gjort att jag fattat ett beslut, jag ska köpa en mini PC, en hälften så stor laptop som en vanlig laptop. Och jag vet redan vilken jag kommer att slå till på, mer om det imorgon.

Av Robert - 3 oktober 2010 21:31

Okej, jag sammanfattar mig kort, det blev ju ännu en helg i stugan, och tidigare idag utforskade jag mer av vad Huljen har att erbjuda, och jag hittade en till sjö, visserligen med hjälp av karta, och väl där var det bara att ta lite kort. Men det var besvärligt att ta sig ner till sjön, blött och igenvuxet.


Det blev inge ny-komponerande där borta, men istället komponerade jag ihop en ny musikvideo som kommer här.


Nu drar jag till Stockholm med handelsprogrammet, och är tillbaka i stan på tisdag.


I denna video finns det bland annat lite bilder från idag.


Av Robert - 2 oktober 2010 16:14

Jag tror att det var antingen musiken, skolan eller trafikskolan som gjorde att det inte gick att blogga nåt den senaste tiden, men nu när jag har ryggen fri och har gjort två prov i historia och religion och blivit godkänd på fas A på trafikskolan, så kan jag nu skriva lite. Lite annat har man också skrivit och då gäller det musik, blev precis klar med ett nytt stycke, med lite vinterkänslor nu när hösten är här, och det har blivit kallare. Så jag tog tillfället i akt och ta med lite sådana känslor till studion. I går blev jag klar med stycket till 75% och idag är jag helt klar, ny-inspelningarna får vänta till ett senare tillfälle, för den här veckan har jag bara tänkt nytt.

I onsdags så fick jag det jag hade bett om, nämligen konstruktiv kritik av mina första små verk, och han som skulle bedöma var såklart min musiklärare, och han tyckte att jag har utvecklats en del, men det han tyckte att jag skulle förbättra var att tänka som andra musiker, och skapa musik med mer refräng och brygga, och sen har jag stått vid synten och klinkat, och nu är jag klar med ett sådant musikstycke med just refräng och brygga, utan att ändra stil. Och jag är nöjd med resultatet, och precis som med dom flesta stycken jag skapat, blir dom nåt man inte kan vara utan, man vill lyssna på det nya stycket oavbrutet. 


Nu blir det en till tur ut till stugan, och den här gången kan man säga att jag går ett steg längre, det vill säga att jag tar med mig synten, till min inspirationskälla, och att jag får ett behörigt avstånd till stressen där hemma. Det har jag inte riktigt testat förut, så det ska bli intressant.


Så får det bli, nu blir det lite musik från en av mina favoriter från Theta Wellness Music.


Presentation


Hej och välkommen till en bussförares blogg.
Det var under 2012 som jag antog utmaningen att plugga till bussförare vid Liljaskolan i västerbottniska Vännäs, tre mil utanför Umeå. Jobbar idag inom lokaltrafiken i Sundsvall

Länkar

Fråga mig

0 besvarade frågor

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards