RIM - Musik, naturfoto och bussar

Alla inlägg den 2 augusti 2010

Av Robert - 2 augusti 2010 21:17

Efter en ganska hektisk period med sommarjobb, så är man nu ledig i tre veckor, och vad kan då passa bättre med sovmorgon till halv tolv, frukost och sedan ut i det fria. Det var hur härligt som helst, och under lördagen åkte jag ut till Alnö, och ett av få naturreservat som finns på den ön. Reservatet är beläget på Stornäset, alldeles vid havet, vilket gör att det området har ett rikt växt och fågelliv. Så där var jag ett tag, och jag sade det till mig själv, kan det inte finnas fler natureservat i Sundsvall? områden som är utan onödig och förstörande bebyggelse, som låter naturen få vara ifred?

   

Nästa dag, blev det ännu en fin plats men ännu längre bort, nämligen vid Kovland. Till Kovland gick det bra, men den sista biten var en riktig helvetes-väg, hur dålig som helst. Och visst höll man låg fart, man vill ju inte att moppen ska åt ett annat håll än dit man själv vill. På ditvägen gick det bra, men på resan tillbaka höll det på att gå åt skogen. Vägen som jag färdades på var skadad, och fylld med gropar och rännor där regnvatten runnit. När framhjulet var över en sån trodde jag att jag skulle klara det, men bakhjulet hamnade på kanten och hamnade i hålet. Riktigt nära att jag skulle åka omkull men det klarade sig.


Platsen jag skulle besöka var Prästtjärnen, långt in i skogen. En liten skogsprommenad sen var man vid vattnet.

       Sjön i sig var riktigt fin att titta på, lång ifrån störande bebyggelse dessutom. Det här är bara fyra av dom bilder som jag tog där, för jag tog mig friheten att ta ett varv runt hela tjärnen. Och i det området fanns det små otäckingar, nämligen myror. Men sen kom jag på det att myror inte tycker om vatten, så jag gick helt enkelt nära vattenkanten, utan att bli blöt. Och när det passade sig knäppte jag lite fina bilder, det ni.


Nu funderar jag på vad man kanske ska ta nästa gång, kanske Kovland igen fast på ett annat ställe därborta. Bara leta rätt på nån bra karta så kanske man hittar nån liknande fin plats.


Vi får se ;)

Presentation


Hej och välkommen till en bussförares blogg.
Det var under 2012 som jag antog utmaningen att plugga till bussförare vid Liljaskolan i västerbottniska Vännäs, tre mil utanför Umeå. Jobbar idag inom lokaltrafiken i Sundsvall

Länkar

Fråga mig

0 besvarade frågor

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards