RIM - Musik, naturfoto och bussar

Alla inlägg under januari 2010

Av Robert - 10 januari 2010 14:47

Men i fredags och i lördags var annars rätt trevliga dagar. Var med älsklingen nästan hela fredagen, och gud va glad jag är att jag har henne. Först slutade jag rätt tidigt från skolan och sedan bestämmde vi oss för att åka hem till mig, och sedan blev det hemgjord pizza hos mamma, å gud va gott det var, en av mina bästa dagar hittils.


   

Takskottarna var i fredags uppe på taken i centrala Sundsvall och såg till att snöras inte ska få förekomma. Men det gäller att vara på sin vakt, dagar som denna. Vintern 2002 dog en person efter att ha fått en stor istapp i huvudet.


I lördags blev det lite spring på stan, handlade ett par snygga shortor. Blev riktigt nöjd med dom. En hel blå och en randig i färgerna svart och grått, riktigt bra köp, och dom kostade inte heller så mycket. Det var nog för att det var mellandagsrea fortfarande men den börjar gå mot sitt slut eftersom julen också blir det snart


Men det är idag som det känns tungt, för imorse fick jag det tragiska beskedet att min gammelfarmor Maj har avlidit. Hon gick bort i natt 92 år gammal, gud vad allt känns tomt just nu, Vila i frid :,(

Av Robert - 5 januari 2010 00:15

Ganska svårt att fatta att vi är inne i ett nytt årtionde, men så är det. Idag den 4:e januari har dom regionala årskrönikorna gått av stapeln ikväll.

Ska titta tillbaka på ett årtionde som har innehållit både det ena och det andra, och såhär ser det ut.


2000 Ett nytt millenium har kommit, under nyårsnatten upplever jag det största nyårsfesten som jag varit med om. Kommer inte så mycket ihåg av det, men minns att man kunde äta hur mycket glass och godis man ville. Fast och andra sidan var jag bara åtta år gammal, och visste inte hur man firade ett nytt millenium.

Året i sin helhet bjöd inte på några större höjdpunkter, det var annars 10 år sen.


2001 Kommer att minnas det som ett år med mest tråkigheter. Har nog bara fått för mig det, oftast bagateller som man helst av allt inte vill uppleva. Men det är en händelse som jag kommer ihåg som mest spännade och det var att jag åkte med familjen på vår allra första solsemester. Den resan gick till den grekiska ön Korfu. Intressant att få se andra platser tänkte jag. Men det som jag inte glömmer är när jag komm hem efter att jag slutat skolan sätter på tvn och TV4 s nyhetssändning kl 15, och då är det händelsen som skakat nästan hela värden, 11 september då två flygplan åker rakt in i World Trade Center. Kommer ihåg det fortfarande.


2002 Hände bara roliga saker detta år. En andra utlandsemester blev det, den här gången till Bulgarien. Fick mycket mer intryck än vad Korfu gav, vet inte varför men så blev det. Sossarna vann valet, något som jag inte var så insatt i, men jag tyckte att det var helt okej. Men jag fick uppleva mera intressanta saker än under tidigare år.


2003 Ett år som var varken bra eller dåligt. Började på ny skolan, för det var ju dags för högstadiet och det blev skolan som ens egen farsa gick på en gång i tiden. Annars kommer jag ihåg när Anna Lindh mördades, trodde det knappt var sant men det hade inträffat. Jag minns att jag var väldigt nedstämd av allt det hemska som kom, att det hände fler tragiska händelser på samma datum.


2004 Ett mycket jobbigt år, för nästan direkt efter att jag hade avslutat min 13-årsdag kände jag mig mycket sjuk. Det visade sig att jag hade drabbats av en allvarlig sjukdom. Blev inlaggd på sjukhus i en vecka och som sedan efterföljdes av en mycket tuff sommar. En sommar som innehöll mycket illamående och andra allvarliga saker. Men efter somaren upphörde dom, och jag kunde pusta ut efter allt.


2005 Ett bättre år, under hösten inledde jag ett extraknäck som tidningsförsäljare åt Aftonbladet. Hela den verksamheten höll jag på med i exakt fyra år. Ett spännande år alltså.


2006 Tidningsförsäljningen fortsatte, men bara för det blev det en hel del problem inom familjen. Och det slutade med att under påsken bestämde mamma och pappa för att gå skiljda vägar. Det satte djupa spår inom mig, både hemma och på skolan. Började sacka efter i skolarbetet och jag tyckte att det började likna rena depresionen. Och det var det som gjorde att var tvungen att gå om ett år. Men jag fick hjälp att komma över det till slut.


2007 Ett roligare år, då jag för första gången i hela mitt liv sätter mig på en moppe, en riktig upplevelse. Men det fick en baksida, för en bit in i maj upplever jag min livs första trafikolycka. Krockade med en personbil som kom ut från en sidogata. Troligen var det så att bilföraren inte såg mig och körde rätt ut, och sedan smällde det. Stukade stortån och fick lite blåmärken på benen men i huvudsak oskadd vilket jag är glad över. Det blev en ny moppe och den hängde med hela sommaren som jag tycker är en av dom bästa.


2008 Under hösten kom jag in på handelsprogrammet, en omstart då jag kunde lämna den trassliga högstadietiden bakom mig och börja studera på riktigt känns det som. Men det var också som min moppe började krångla riktigt ordentligt och det gjorde att hösten blev en pina när det gällde att ha ett väl fungerande fordon. Sedan blev den till slut stulen och senare totalförstörd. Jakten på en ny moppe inleddes.


2009 Ett år som tillhör ett av dom bättre, med få tråkigheter. Ny moppe till våren, och ett fortsatt studerande på handelsprogrammet. Under hösten avslutade jag det som jag hållit på med så länge, extraknäcket som tidningsförsäljare för Aftonbladet, en verksamhet som tackade för sig efter fyra år. Orsaken är framförallt svikande försäljningssiffror, men också att jag ville sluta detta slitsamma jobb. Avslutningen av året och även deceniet blev att jag i slutet av november fann kärleken. Det blev liksom höjdpunkten i mitt liv känns det som, en härlig kännsla. Helt enkelt pricken över i:et


Och med denna deceniumkrönika, fortsätter livet och också det nya året.

Av Robert - 2 januari 2010 23:50

För nu är det 2010, och alla hoppas att allt ska bli så bra som möjligt. Alla tragiska händelser kommer vi att lämna bakom oss och istället fokusera på framtiden, och göra detta år till ett bra sådant. Men sådana saker kan man oftast inte förutse, under tidigare årsskiften har man haft den inställningen hela tiden och ändå blir året fyllt av händelser som sätter sina spår i sig. Vad finns att göra för att inte låta sånt ske? Svaret är: det går inte att göra ett år fläckfritt, sånt går bara inte. Men det man istället får göra är att fylla året av händelser som är glädjande, men åt det tråkiga kan man inte göra så mycket åt. Krig, traskedier, olycksfall m,m. Det man kan göra är att göra så att sådana händelser inte kommer att ske, man ska göra sitt bästa för att undvika att det tråkiga inträffar. Det är liksom det man kan göra.


Men annars så tycker jag att 2009 ändå var ett av dom bättre åren. Det finns år som jag har upplevt som tragiska, inte minnst när en släkting går bort. Det har jag upplevt två gånger, och det är något som man aldrig glömmer. Men man ska hålla hoppet uppe, för det gör jag. För det kommer att bli till det bättre så småningom, även om det känns tungt ibland. Därför har jag som inställning att allting ordnar sig till slut, och oftast blir det så, som tur är.


       

Fyrverkerier i Inre Hamnen, Sundsvall


Men som sagt, jag upplevde en för mig en godkännd nyårsafton, fast utan älsklingen. Men mina farföräldrar kom upp hit, dom bor nämligen 40 mil härifrån. Och när dom var här känndes det kanon. Först blev det en god middag med citronkyckling. Därefter blev det en del TV-tittande. Och när klockan började närma sig 23,30 skulle vissa av oss ner till Inre Hamnen, för där skulle det bli nyårsfyrverkerier och lite till. Men vi stannade bara för att se raketerna som sköts upp, och när de hade tunnats ut, skulle vi ta en taxi hemmåt. Och när vi var hemma blev det lite Champagne. Jag som nästan alldrig dricker alkohol, tyckte att det var sådär, men jag drack upp glaset. Men jag tycker ändå att Champagne är både surt och överskattat. Älsklingen hade sagt till mig att det blir alkoholfritt för henne, och det är rätt skönt att både jag och hon har samma inställning till alkohol.


Sedan efter det känndes det som att kvällen var nästan slut, men ändå blev det en sen kväll för mig. Jag stannade uppe till 2,30 men sedan kände jag att nu får det vara slut och sen gick jag helt enkelt och lade mig för att få lite sömn. Det blev en sen morgon, sov nästan hela förmiddagen. Men det var ändå skönt att få sova ut något.


Nu får jag hoppas att det kommande årtiondet kommer att bli lika brasom mina förväntningar, men samtidigt får man inte ha för stora förväntningar. Det finns då risk att man kommer att bli besviken.


Men som sagt, tycker att det ändå har börjat på bra, men det har bara gått några dagar, så vi får se hur det kommer att bli. Så tills ni får se nästa inlägg så passar jag på att önska en fortsatt trevlig början på det nya året.

Cya

Presentation


Hej och välkommen till en bussförares blogg.
Det var under 2012 som jag antog utmaningen att plugga till bussförare vid Liljaskolan i västerbottniska Vännäs, tre mil utanför Umeå. Jobbar idag inom lokaltrafiken i Sundsvall

Länkar

Fråga mig

0 besvarade frågor

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards