RIM - Musik, naturfoto och bussar

Alla inlägg den 5 februari 2012

Av Robert - 5 februari 2012 21:36

"Säljare med/utan utbildning sökes i Sundsvall" stod det i platsannonsen. Genast skickade jag in en ansökan och fick komma på intervju. Några dagar senare fick jag beskedet, jag fick jobbet som säljare åt International Atis. Det skulle börja med internutbildning i tre dagar och där efter en provanställning i sex månader som sedan skulle övergå i en tillsvidareanställning. En fast lön på över 15 000 utlovades, men dessa siffror var egentligen en bluff. 

För det första ska man göra demonstrationer av ett mångsidigt städredskap, ungefär som en dammsugare och luftrenare i ett. Man skulle få lön även om man inte fick sälja nåt, och nog är produkten svårsåld, den kostade strax över 30 000 i basutförande. Vidare i annonsen stod det att jobbet gick ut på att man åker ut på förbokade kundbesök, bara det att kundbesöken är besök man har lusat ihop själv genom nära, kära och bekanta. Först skulle man boka övningsdemostrationer hos släkt och vänner och därefter lusa sina fortsatta kundbeök genom dem, dom som man var hos fick skriva ned sina bekanta och vänner som sedan bokningsavdelningen skulle ringa upp och boka. En arbetsmetod som jag inte tyckte lät helt hundra. Övningsbesöken var påtvingade till minst tio stycken, ett antal som jag inte kom upp i efter två dagar, och var tungen att kämpa mig till. 


När internutbildningen var klar efter tre dagar, innan jag skrev på några papper hade jag bestämt mig. Jag ville sluta med omedelbar verkan hos Internationall Atis av tre anledningar, dåliga lönevillkor, ej rimliga arbetsmetoder och ett krav om tio övningsdemostrationer som jag inte orkade uppfylla. Nu när inte det blev några demostrationer, har jag ägnat helgen åt att ringa och avboka dessa, utan motstånd.

Vad är det för typer som jobbar på International Atis? jag tycker att det är alldeles galet att jobba under dessa löne- och personalvillkor.


Som sagt, det dröjde bara två dagar innan jag valde vilken väg jag ville gå. Jag lämnade företaget, så nu får dom se sig efter andra att lura. På flashback.se och familjeliv.se har många lagt upp sina egna historier om företaget och alla har nått gemensamt, alla är precis likadana.

Klicka på någon av dessa länkar.


https://www.flashback.org/t1350211

http://www.familjeliv.se/Forum-26-68/m50001340.html

http://arbetarbladet.se/nyheter/gavle/1.79510-christina-fick-slavjobba-pa-oseriost-foretag

http://www.folkbladet.nu/112176/2008/07/01/gratis-mobeltvatt-slutade-inte-alls-som-de-tankt-sig

Presentation


Hej och välkommen till en bussförares blogg.
Det var under 2012 som jag antog utmaningen att plugga till bussförare vid Liljaskolan i västerbottniska Vännäs, tre mil utanför Umeå. Jobbar idag inom lokaltrafiken i Sundsvall

Länkar

Fråga mig

0 besvarade frågor

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards