RIM - Musik, naturfoto och bussar

Direktlänk till inlägg 9 december 2014

RIM 10 år - vad blir RIMs nästa projekt?

Av Robert - 9 december 2014 12:30

Ja, snart är det jul och nedräkningen har börjat, och jag tänkte ta upp det som kanske ligger närmast. I tio år har jag och RIM skapat och producerat musik och även framfört musik inför publik, och i och med tio-årsjubileet kan RIM avslöja vad som blir nästa projekt. Men allt började nånstans och det med ganska trevande steg år 2004 och framåt, för allt har inte gått spikrakt. Allt från dåtidens primitiva metoder för lagring av stycken till teknikstrul och uppehåll i muciserandet. 

   

Allt började med att efter en jobbig vår och sommar med sjukdomar så bestämmde jag mig för att uttrycka mig i någon form, rita och måla har inte varit min grej, men när jag upptäckte avslappningsmusiken år 2003 så fick jag inspiration. Jag köpte en skiva med avslappningsmusik från "Theta förlag" med toner från keyboard och flöjt och jag fick idéer och började därefter samla på musik inom genren avslappningsmusik. Jag dammade av min gamla keyboard och började musicera. Och allt kan sammanfattas i denna tidslinje:


2004:  Första små styckena komponerades med en "Yamaha PSR-27" som första instrument där endast 99 ljud fanns att tillgå och utan att tangenterna var anslagskänsliga. Istället för noter hade jag arbetat ihop ett system med siffror fungerande som noter, som skrevs ned i ett anteckningsblock som fick fungera som notpapper, nån inspelningsutrustning fanns inte att tillgå.


Inspirationen kom från svenska artister inom genren avslappningsmusik från bland annat Björn Melander, Doru, Hans Gustafsson, IN-DI-GO och Ad Dios, vilket dom även gör idag.

        

"Häxkitteln" räknas som ett av RIMs allra första kompositioner. Ett meditativt och långt stycke, till stor del inspirerat av Björn Melanders "Growing Spheres" från CDn "Light and Up 2" (1995) utan vare sig takt eller puls. Komponerades årsskiftet 2004-2005.

Funderingar finns att göra inspelningar av dom stycken som finns nedtecknat, men först måste nyckeln hittas till alla siffror och tecken!


2005: Instrument nummer två kom in, en "Yamaha PSR-E303". Samtidigt togs för första gången musiklektioner på Sundsvalls Kulturskola med förhoppningen om att 2005 skulle bli ett riktigt musikår.


2007: Högstadiets sista skolavslutning avslutades med ett specialkomponerat stycke med första försöket att spela efter ett riktigt notsystem. Efter skolavslutningen tog ett långt uppehåll vid på nästan tre år.


Våren 2010: Ett kärleksförhållande och ny inspiration från nyfunna artister som "Secret Garden" och John Adorney satte fart på musikskapandet igen efter det långa uppehållet. Nya projekt planerades. En portabel inspelningsenhet köptes och för första gången någonsin kunde styckena spelas in och sparas, dock med inte alltför bra ljudkvalitet.


Försök gjordes med YouTube, som senare blev det som idag är "RIMs kanal", RIMs ansikte utåt. 

 

Hösten 2010: Sommarjobbet gav nya friska pengar till musiken. Under hösten gjordes stora investeringar, Instrument nummer tre köptes in, en "KORG PS60". Till det köptes även ett ljudkort och ett inspelnings- och mixningsmjukvara för PC, hemmastudion blev och är än idag centralpunkten i alla musikprojekt och all musikproduktion. 

Musikarbetet intensifierades vilket resulterade första albumet, "A Nordic Touch" blev RIMs första produktion.

Vissa spår hamnade på Youtube och senare under hösten hamnade hela albumet på Spotify, ännu en kanal för RIMs produktioner








      

2011: Musiklektionerna på Sundsvalls Kulturskola nåde sitt slut i samband med studenten efter sex år, Musikskapandet fortsatte dock i samma takt ända fram till vintern och andra albumet kom ut på Spotify, "Between Minds". 

"RIM" (Robert Ivnäs Music) bildades och allt musikskapande gick under RIM, hemmastudion ingick och fick namnet RIM Studio. En egen logotyp för musikproduktion och studio togs fram.

 

2012: Första scenuppträdandet på fem år, platsen var "Unga Magasinet" i Sundsvall och evenemanget och tävlingen UKM (Ung kultur möts), uppträdandet gick tyvärr inte vidare men blev väl mottaget. Låten som framfördes var "Light Clouds från albumet "Between Minds". Senare under våren ännu ett till scenframträdande med RIM, den här gången som en mellanakt till ett evenemang åt FFA.

Ny teknik kom till studion i form av ny hårdvara i form av dator och ljudkort till ny mjukvara i form av uppdatering i inspelnings- och mixningsprogram.

Annars var det studier och jobb som tog det mesta av tiden från musiken, inga nya projekt gjordes under hela 2012.

      


2013: RIM gjorde en komposition till morfar Jannes begravning, kompositionen fick namnet "The Way to the Eternity". Blev väl möt under ceremonin och hamnade på både på Youtube, och på Spotify som singel.

   

Nästa instrument köptes till studion, en "KORG X50" lades till samlingen som idag består av fyra instrument.

    

Alla RIMs musikinstrument uppradade, från Yamaha PSR-27 till senaste tillskottet Korg X50 

 

2014: Under våren fanns planer på nytt projekt med Gotlands-inspiration dock med oklar tidsplan, RIM meddelade senare under hösten att RIM försvinner från Spotify, fortfarande osäkert om RIM kommer att finnas på Spotify i framtiden. Men Gotlandsprojektet ligger just nu närmast och förhoppningsvis kommer 2015 bli ett producerande år då projektet kanske når sitt mål.


Där har ni vad RIM kommer att jobba med i framtiden, som sagt med oklar tidsplan. Följ utvecklingen här!


Just det, får verkligen inte glömma vad RIM haft för finger med i spelet den senaste tiden, RIM har varit med och bidragit till skapandet av en film, en kortfilm genre skräck. RIM sysslar även med foto och vid det här tillfället bidrog RIM med lite fotoutrustning till skapandet av filmen. Bakom och med i filmen hittar vi mina kompisar Eric Hellberg och Elin M. Larsson med flera. Eric Hellberg står också bakom Youtubekanalen och filmbolaget "Bluemoon Pictures" på Youtube som gör lite kortfilmer bland annat. 

Kolla här!! 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Robert - 27 augusti 2015 23:39

  Trots att det har gått snart tre veckor sedan semestern 2015 tog slut så kan jag fortfarande inte sluta tänka, wow jag har haft semester utan att förlora pengar på det eller gå med ångset. Och då menar jag att under dom år jag har varit yrkesver...

Av Robert - 9 juni 2015 21:06

...en drygt 20 år gammal röd tvättkorg i plast, och första möbeln att äntra nya stället blev en soffa!     Under en veckas tid har det möblerats, installerats, borrats, skruvats, spikats och provkört i det som nu är "nya RIMs musikaliska verks...

Av Robert - 31 maj 2015 22:15

Då är snart nedräkningen nere på noll och redan imorgon kommer jag att för första gången att gå husesyn på nya adressen. Just nu finns inte mycket kvar, allt som gått att packa i flyttkartonger är numera i ett förråd på nya stället (32 stycken blev d...

Av Robert - 20 maj 2015 20:15


Från och med 1 juni gör Buss-Robban comeback på landsbygden, BR har fått förtroende att framöver köra i Njurunda igen. Det var i början på januari man omorganiserade trafiken och slog ihop Timrå norr om Sundsvall med Njurunda söder om stan och därmed...

Av Robert - 10 maj 2015 21:26

Ytterligare ett steg har nu tagits i detta projekt som jag valt att kalla för "Flytt 2015", nu är det klart med vilka om fått i uppdrag att ansvara för flytthjälp och flyttstädning. Till dom uppdragen har jag anlitat TSC (Teckenspråkcentrum) för fl...

Presentation


Hej och välkommen till en bussförares blogg.
Det var under 2012 som jag antog utmaningen att plugga till bussförare vid Liljaskolan i västerbottniska Vännäs, tre mil utanför Umeå. Jobbar idag inom lokaltrafiken i Sundsvall

Länkar

Fråga mig

0 besvarade frågor

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards