RIM - Musik, naturfoto och bussar

Alla inlägg den 19 januari 2012

Av Robert - 19 januari 2012 22:44

Det blev ett nej från Coop, i tisdags fick denna nerviga väntan ett slut och svaret kunde nå mig. Och med det innebär det ännu ett sökande fortsätter. Anledningen till bakslaget var enligt Ann-Sofie Öberg från Coop, en ej passande personlighet, nånting som i det här fallet vägde tyngre än erfarenhet och kompetens 


Men trots bakslaget så började sökandet redan idag, det började med en inbjudan till en rekryteringsträff med MTG (Modern Times Group), Viasat och ComHem. Företaget behövde rekrytera Face2Face-säljare, vilket innebar att man som säljare själv kontaktar kunden i form av dörrknackning etc. Träffen var över efter en timme i något obekväma stolar, själv valde jag att tacka nej till detta när det var klart, och varför då? Jo, dörrknackning har jag jobbat med i sex år och insåg redan då att det inte riktigt var min grej, en annan orsak var att hela jobbet som Face2Face-säljare var provisionsbaserat, vilket betyder att säljer du dåligt, får du dåligt betalt. Allt hänger på hur mycket du får sälja.


Som Face2Face-säljare får dom se sig efter andra själar, men frågan är om det blev många, för enligt arbetsförmedlingen hade 300 inbjudningar skickats, och bara 15 dök upp. När jag senare tackade för mig, valde också en handfull andra personer att också göra samma sak. När jag sedan var ute igen kändes det bara rätt att göra som jag gjorde idag, det kännde nog säkert dom som också valde dörren framför jobbet som Face2Face-säljare.


Men bara för att jag tackade nej till MTG och fick nobben av Coop så är det än så länge inte hopplöst, under dagen har tre ansökningar om jobb inom försäljning skickats till tre olika företag. Totalt rör det sig om sex tjänster, varav hälften är heltidstjänster. Så sökandet fortsätter dock inte inom dagligvaruhandeln.


Och medans jag smälter allt detta, låter jag mitt hjärta smälta en aning till den här :,)

Presentation


Hej och välkommen till en bussförares blogg.
Det var under 2012 som jag antog utmaningen att plugga till bussförare vid Liljaskolan i västerbottniska Vännäs, tre mil utanför Umeå. Jobbar idag inom lokaltrafiken i Sundsvall

Länkar

Fråga mig

0 besvarade frågor

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards