RIM - Musik, naturfoto och bussar

Alla inlägg den 3 januari 2012

Av Robert - 3 januari 2012 23:09

2011 kan man sammanfatta som studentens, flyttens, katastrofens och musikens år. Samtidigt byter bloggen namn till RIM, eller RIMusic som det står i webbadressen. Och vissta har det varit ett förändringens år, det märks inte minst när jag fått flytta ännu en gång och bytt bil. Här kommer några av årets viktigaste händelser.


Musiken

 

Kompositionerna blev färre detta år men musikskapandet fortsätter och Maj kunde studion pressentera ett av dom svåraste kompositionerna, låten "Light Clouds" som den heter, krävde mycket av mig som musiker och även en del datorkraft. När allt var klart efter en del mixning så kunde ett musikstycke med hög kvalitet lämna studion, och det har också varit en favorit, den ökade mest bland visningarna på YouTube, och när detta skrivs är den uppe i nästan 100 visningar, vilket är en hög siffra för ett sånt litet projekt.

Väl till julen är album nummer två klar, och går under namnet "Between Minds", som är i många fall bättre än föregångaren "A Nordic Touch".

I samband med flytten till Storgatan, övergår studion från att vara helt namnlös, till namnet RIM Studios och fick liksom själva projektet, en egen logotyp.


Flytten


Liksom förra året blev det ännu en flytt, från Granloholm till Sundsvalls centrum, men flytten var långt ifrån självklar. Det rådde delade meningar om ekonomin, men efter mycket disskutioner löste det sig och flyttlasset kunde gå 19 Juli. Resultatet blev till belåtenhet både för boende och studio.

 


Bil-bytet

 

I slutet av september såldes bilen som varit RIMs trotjänare under nästan ett år, och affären hör till kanske en av dom mest snabbaste affärernasom någonsin gjorts. Efter bara en dryg kvart på Blocket.se rinde den första intressenten, och en timme efter det var den såld. Jakten kunde börja efter en ny bil. En vecka senare pressenterades bilen som skulle bli efterträdaren, nämligen en Volvo S40 T4, innehållande en hel del tekniska funktioner och finesser. Provkörningen gick som förväntat och till slut den 5 Oktober kunde premiärturen göras.


Katastroferna


Ingen kan ha undgått dom stora händelserna ute i världen, bland annat terrordådet i Oslo och på Utöya, och inte minst den arabiska våren som pågår än, dock något försvagad. Katastrofen i Oslo och på Utöya skedde bara en dag efter att flytten till Storgatan var klar. På TVn kunde jag tillsamans med familjen se NRKs direktsändningar i SVT, hur en bomb detonerat i regeringskvarteret, och en stund senare rapporteras det att flera ungdomar på ett läger på ön Utöya, ser en man utklädd till polis, helt besinningslöst skjuter ihjäl flera av deltagarna på det socialdemokratiska ungdomslägret. Såren finns fortfarande kvar efter den ödesdigra dagen, och för många kommer läkningsprocessen att ta tid, kanske ett år, kanske tio år. Och i Januari ska domstolsförhandlingarna fortsätta med gärningsmannen Anders Bering Breivik.


Studenten

 

Det var inte bara sorg som präglade året, utan även en del glädje. Studenten som hägrat länge ska äntligen få bli verklighet. Det hela började redan i februari när studentmössorna levereras, samtidigt som nedräkningsfesterna har inletts. Och den 3 Juni blir ett datum att minnas, för i samband med en lärarlunch där elever och lärare från hela handelsprogrammet deltar, utdelas samtidigt ett stipendium för årets handelsresa. När så mitt namn ropades upp var glädjen total. Därefter följde ett festande som nästan inte ville ta slut. När så sista festen gick den 10 Juni var studenten ett faktum, men festandet slutade inte utan fortsatte i och med midsommar och Gatufesten.


Ny foto-utrustning


Förra året fick musikskapandet mer resurser, under 2011 var det dags igen och då fick fotandet ny utrustning i from av nya kameror, resultatet blev bättre biler med högre upplösning, vilket kan ses nedan. Detta är några av årets bästa bilder som publicerats på denna blogg.

        

         

                                                      


Och dessa bilder får avsluta denna del av 2011s summering, nästa gång tar jag upp musiken i ett eget inlägg, där årets musikvideor från RIM kommer att lyftas fram.

Presentation


Hej och välkommen till en bussförares blogg.
Det var under 2012 som jag antog utmaningen att plugga till bussförare vid Liljaskolan i västerbottniska Vännäs, tre mil utanför Umeå. Jobbar idag inom lokaltrafiken i Sundsvall

Länkar

Fråga mig

0 besvarade frågor

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards