RIM - Musik, naturfoto och bussar

Alla inlägg den 26 maj 2011

Av Robert - 26 maj 2011 23:09

Det har nu gått ett dygn sedan den så kallade mösspåtagningfesten på stadshuset började slå upp sina portar, och självklart var jag där liksom med många andra som ville vara en av dom 100 som skulle få komma in trots att biljett saknades hos dessa personer.

 

Men i och med att fler och fler dök upp så ökade också stressen om att verkligen få komma in, för risken var stor att man inte skulle bli insläppt. Trängseln ökade, och flera utav ordningvakterna fick rycka in, dels för att få ordning på den kö där allt kaos fanns. Kön fick order om att backa för att trycket skulle sjunka. Men efter bara några minuter var det samma trängsel som förut.


Efter nästan 1,5 timmars väntan hände det som många var rädda för, att nu var det fullt inne och att det inte fick släppas in fler. Många valde helt enkelt att gå där ifrån, medans en lite skara på ca 15-25 pers fortfarande stod kvar, där ibland jag. Och det var främst tjejerna som var kvar, och många av dom var arga men framför allt ledsna över att inte få komma in. Och att se sådant var hjärtskärande att se, fanns det ingen möjlighet för denna lilla skara personer att få komma in och njuta av glädjens sötma? Jag tänkte bara "skam den som ger sig", och väntade på att kanske kanske få slinka in.


Men efter ett tag så hände nåt, allt tålamod utanför hade äntligen lönat sig när man på nytt började släppa in personer igen. Uppgivenhet byttes till glädje när man kunde göra det man hade planerat för, att få festa i glada studenters lag, inne i Stadshuset.


Detta var mösspåtagningen i en kaosfylld kö där känslor helt dominerade tillvaron, till en fest som glädjer stundenterna i vår stad och som alla vill vara med om. Men den här kvällen blev det för många också en besvikelse, när planer går i stöpet och glada människor går från glädje till besvikelse. När man planerar en stor fest som berör många människor, gäller det att hitta till att börja med lokaler som kan ta emot en stor del av Sundsvalls studentfolk. Och har man Stadshuset som festlokal och men inte öppnar resten av huset så att fler kan få ta del av glädjen och gemenskapen, är det ofattbart dåligt. Det är nästan så att man kan kalla årets upplaga av mösspåtagningen för ett misslyckande, eller rent av ett fiasko. Redan i kön var det nästan att bli en katastrof när trängseln ökar och ett bristande samspel mellan studenterna i kön och ordningsvakterna.


Allt som står här ovanför, hade kunnat bli bättre om man i grund och botten hade en bättre lokal för en sån stor folkmassa som årets studenter och bättre planering. Så att detta evenemang kunde utnyttjas av fler än vad som släpptes in från början. 


Så tänk på detta Stundentkommitén, så kan nästa upplaga av mösspåtagningen bli en lyckad fest. Men som det såg ut igår så kan man bara ge detta evenemang ett stort jävla minus. Plus sätter vi istället för ordningsvakterna som värnade om vår säkerhet, och kvällens DJ som gjorde ett bra jobb. Annars var dettaa en väldigt tråkig, skamlig och inte minst dålig inledning på det som ska komma att heta Student 2011, och jag säger bara


SKÄRP ER FÖR FAN STUDENTKOMMITÉN!!!!  :@

Presentation


Hej och välkommen till en bussförares blogg.
Det var under 2012 som jag antog utmaningen att plugga till bussförare vid Liljaskolan i västerbottniska Vännäs, tre mil utanför Umeå. Jobbar idag inom lokaltrafiken i Sundsvall

Länkar

Fråga mig

0 besvarade frågor

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards